Петро Колодій: "Якщо підемо шляхом задекларованих на Майдані змін – в Україну прийдуть великі інвестиції"

Петро Колодій: "Якщо підемо шляхом задекларованих на Майдані змін – в Україну прийдуть великі інвестиції"

30.11.14 11:05 0 723
Децентралізація влади, підсилення ролі територіяльних громад, а ще залучення до спільної української справи місцевих громад уже в найближчому часі можуть принесті успіх для нашої країни, яка цілеспрямовано рухається до Европейського Союзу. Таке бачення висловив голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій, виступаючи на XIV Міжнародному економічному форумі.

За словами очільника Львівської облради, хоча нині в державі дуже складна економічна ситуація, а на сході країни триває війна, все ж не можна ані на мить опускати рук, треба дивитися вперед: "Якщо ми всією Україною разом підемо шляхом, який був задекларований на Майдані, якщо швидко та якісно впроваджуватимемо в життя реформи, то, впевнений, до нас прийдуть великі інвестиції".

Петро Колодій констатував, що внаслідок діяльності окупаційної влади Януковича в Україні не реалізовано низки цікавих інвестиційних проєктів. Влада навмисно створювала такі перепони інвесторам, через які їм було дуже важко переходити: "До прикладу, вже не один рік на Львівщині ми реалізовуємо проєкти міжнародної технічної допомоги, залучаючи інвестиційні кошти Евросоюзу. Деякі з проєктів передбачають співфінансування з державного та місцевих б'юджетів. Натомість, не завжди ті гроші були: минулій каденції було важко переконувати обласну держадміністрацію в необхідності спрямування коштів на співфінансування зазначених проєктів. Нині, сподіваюся, ця ситуація залишилася в минулому".

Голова Львівської обласної ради повідомив, що в рамках механізму співфінансування проєктів міжнародної технічної допомоги протягом 2013–2014 років з обласного б'юджету профінансовано 9 проєктів на загальну суму приблизно 4 млн. грн. Натомість, зазначені проєкти залучать на потреби розвитку області більше 10 млн. евро, а це за поточним курсом близько 200 млн. грн.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ