Спілку письменників України очолив Михайло Сидоржевський

Спілку письменників України очолив Михайло Сидоржевський

30.11.14 10:10 0 699
Національну Спілку письменників України очолив Михайло Сидоржевський, голова Київської організації НСПУ. Його більшістю голосів – 249 з 371 – затвердили делегати з'їзду Спілки в суботу, 29 листопада.

Друге місце посів Євген Кононенко – він набрав 67 голосів, повідомляє «Українська літературна газета».

Союз письменників залишався без керівника з 30 липня цього року, коли колишній голова НСПУ Віктор Баранов помер після тривалої хвороби, пише ZN.UA.

В одному зі своїх нещодавніх інтервью Сидоржевський зазначив, що в останні роки НСПУ «безвідповідально проїдала» набуте ще в радянські часи майно і авторитет Спілки. На його думку, так і не було сформовано концепції діяльності Спілки в нових умовах.

Але все ж, сподівається Сидоржевський, ще є час «зупинити самознищення» та «модернізувати і демократизувати» НСПУ.

«У сучасному літературному процесі Спілка має стати ефективним менеджером, який ініціює книжкові серії, займається пропагандою української ілтератури в країні та за кордоном, і при цьому виступає в ролі профспікової організації, що надає матеріальну і правову та соціальну підтримку письменників, виступаючи ініціатом законів, які захищають літераторів та авторське право» – зазначив він у інтерв’ю «УЛГ».

Михайло Олексійович Сидоржевський народився 5 травня 1958 року в селі Старий Солотвин, Бердичівський район Житомирської області. Сидоржевський – громадський діяч, публіцист, редактор, поет.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині міліція ...

КОМЕНТАРІ