Хмельницька область: за добу сталося дві пожежі,одна людина загинула

Хмельницька область: за добу сталося дві пожежі,одна людина загинула

01.12.14 08:47 0 598
29 листопада о 06:44 на пункт зв’язку 5-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Кам’янець-Подільський надійшло повідомлення про пожежу в літній кухні в с. Рогозіна.

Негайно до місця події направлено рятувальників, проте до їх прибуття пожежа була ліквідована місцевими жителями.

На місці пожежі виявлено тіло 84-річної жінки.

Причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Як стало відомо, в літній кухні на ліжку, що стояло поруч із грубкою, спала бабуся. Через потрапляння іскри почав тліти матрац, внаслідок чого і відбулося сильне задимлення приміщення. Місцеві жителі побачили дим з вікон, відчинили двері, загасили тліючий матрац, проте врятувати жінку їм не вдалося.

Того ж дня о 23:01 на пункт зв’язку 21-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Шепетівка надійшло повідомлення про пожежу приватної лазні на території одного з домогосподарств в районному центрі.

Негайно до місця виклику прибули рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій Шепетівського району, які пожежу площею 15 кв. м локалізували о 23:21, ліквідували о 23:25.

Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено покриття будівлі та речі домашнього вжитку.

Причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Як з’ясувалося, власники помешкання після відпочинку не загасили піч та пішли спати. Небайдужі сусіди, які побачили іскри полум’я, викликали рятувальників. А самі тим часом разом з господарями самотужки розпочали гасити пожежу та не дали можливості вогню перекинутися на сусідні приміщення. Так, завдяки злагодженості місцевих жителів та оперативності вогнеборців вдалося запобігти розповсюдження вогню на всю будівлю лазні, а також на поруч розташований житловий будинок.

Нещасних випадків на пожежі не було.

Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області ще раз нагадує про необхідність дотримання елементарних правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення. Постійно слідкуйте за станом опалювальних печей та димарів, своєчасно їх ремонтуйте.

Забороняється:

- розпалювати опалювальні печі легкозаймистими та горючими рідинами;

- залишати розпалені печі без нагляду;

- доручати розпалювати печі та нагляд за ними дітям;

- розташовувати меблі, шафи та інше обладнання біля печей, відстань має становити не менше 0,7 м, а від топкових отворів – не менше 1,25 м;

- проводити топлення печей дровами, довжина яких перевищує розміри топника;

- сушити та зберігати на поверхні нагрівання опалювальних печей горючі предмети;

- використовувати для обігріву несправні та невідремонтовані опалювальні печі;

- категорично забороняється закривати піддувало опалювальної печі, коли там ще горить вугілля або є жар - це може призвести до отруєння чадним газом;

- влаштовувати в якості димової труби металеві та азбестові труби;

- виносити та викидати гаряче вугілля ближче 15 метрів від будівель.

В опалювальний сезон не забувайте очищати димарі від сажі хоча б один раз на три місяці. Біля кожної печі перед топковим отвором на підлозі повинен бути металевий лист розміром не менш 0,5х0,7 м;

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Близько шести тисяч ...

КОМЕНТАРІ