На Житомирщині правоохоронці затримали

На Житомирщині правоохоронці затримали "домушника-початківця"

01.12.14 16:54 0 683
У Новограді-Волинському 22-річний місцевий житель викрав з будинку своїх сусідів вартісну золоту каблучку. Нині за фактом злочину правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

До чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції із заявою про крадіжку звернулась 39-річна жителька райцентру. Жінка повідомила про те, що за час відсутності родини хтось пошкодив шибку в одній з кімнат їхнього будинку та проник у помешкання. Непроханий гість добряче похазяйнував в оселі. Жінка відразу зрозуміла, що злодій шукав цінності і гроші, оскільки залишив після себе суцільний безлад. Тим не менше, зловмисник, певне, не знав, що господарі не тримають удома свої заощадження. Проте золота каблучка вартістю 4000 гривень, яку заявниця подарувала своїй 19-річній дочці на день народження, зникла.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу. У результаті оперативних заходів правоохоронці вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 22-річний сусідський молодик.

За місцем проживання молодого чоловіка не виявилося. Поспілкувавшись з його батьками, правоохоронці з'ясували, що їх син ніде не працює. Також мати зізналася, що останнім часом молодик почав виносити цінні речі із будинку. Вони разом із батьком вмовляли його зупинитись, взятися за розум і влаштуватись таки на роботу. Але той, не зважаючи на усі переконання родичів, не поспішав слідувати слушним порадам. Батькам було ніяково звертатися до міліції і скаржитись на рідного сина. Коли ж у їх оселі вже не залишилося цінних речей, за які можна було б отримати хоча б якусь копійку, парубок, вочевидь, узявся за чуже майно.

Оперативники розшукали молодика, і вже у відділку міліції він зізнався у вчиненій крадіжці. За його словами, викрадену каблучку одразу продав, а виручені гроші витратив на свої потреби. Раніше хлопець ніколи не мав проблем із законом. А коли вирішив обікрасти сусідів, був переконаний у власній безкарності.

- Відомості про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Подібні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 6 років. Триває досудове розслідування, - прокоментував начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка.

Інна Вовченко,

Новоград-Волинський МВ

УМВС України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: за ...
Наступна новина: На Житомирщині зацікавлені ...

КОМЕНТАРІ