Перший тур Чемпіонату аматорської ліги України з волейболу серед чоловічих команд стартував

Перший тур Чемпіонату аматорської ліги України з волейболу серед чоловічих команд стартував

01.12.14 15:59 0 858
Лучани та гості нашого міста протягом трьох днів 28-30 листопада в обласній дитячо-юнацькій спортивній школі мали можливість спостерігати за запеклими волейбольними баталіями команд, які беруть участь у Чемпіонаті України з волейболу вищої аматорської ліги сезону 2014-2015 років.

За регламентом, на першому етапі, дванадцять команд проведуть три тури (у листопаді, лютому та в квітні) у трьох групах, а в травні наступного року, на другому етапі (у фінальному турі), за підсумками першого етапу, відповідно до зайнятих місць, розподіляться на три підгрупи і виборюватимуть місця з 1 по 4, з 5 по 8, та з 9 по 12.

У вищій аматорській лізі практикуються тури, де зустрічаються команди двох груп, які попередньо, за територіальною ознакою, були розподілені на три групи.

У групу «А» потрапили команди: «Володар» (м.Галич), волейбольний клуб «Екодім» (м.Вінниця) і волейбольний клуб «Данківці» (м.Хотин, Чернівецька область).

У групу «Б» - «Булава-Спартак» м.Львів, «Хмельницька АЕС-НАЕК» (м.Нетішин) і господарі «Олюртранс» (Луцьк).

Команди «Олімп» (м. Южноукраїнськ, Миколаївська область) та «Поділля» (Вінниця) не прибули на тур у Луцьк.

У групу «В» потрапили - «Сокіл» (м. Черкаси), «А-пілон» (м. Умань, Черкаська обл.), «Інваспорт» (м. Київ) і «Бахмут-Спартак» (м. Артемівськ).

Щодня глядачі насолоджувалится цікавою, комбінаційною грою команд. Нерідко долю матчу вирішували п'яті партії, оскільки чотири попередні були рівними.

У перший день туру хмельницькі атомники впевнено перемогли команду «Володар» з Галича у трьох партіях. Львівська «Булава-Спартак» змогла виграти лише одну партію з чотирьох у матчі з командою волейбольного клубу «Данківці» з міста Хотина. А луцькому «Олюртрансу» не змогли допомогли навіть рідні стіни. Команда Ігоря Рясика домоглася гідно протистояти лише у другій партії зустрічі з волейбольним клубом «Екодім» (м.Вінниця). В підсумку стартова поразка з рахунком 1:3.

Другий день став ще більш видовищним. Львівська «Булава-Спартак», незважаючи на поразку у перший день, вийшла з бойовим настроєм на другу гру з вінницьким «Екодімом», і без особливих зусиль перемогла з рахунком 3:0. Наступні два поєдинки стали справжньою окрасою дня, з насолодою та інтригою для глядачів. Вони побачили боротьбу за кожне очко, красиві комбінації у нападі і на блоці, силові подачі і «підняття» здавалося б безнадійних м'ячів.

Команда з міста Хотина після двох виграних партій з командою «ХАЕС-НАЕК» з міста Нетішина заспокоїлася, і в наступних двох програла. І лише вдало, без помилок, провівши другу половину останньої п'ятої партії, раділа перемозі в матчі з рахунком 3:2.

Другу гру луцький «Олюртранс» проти галичського «Володару» проводив у ролі наздоганяючого. Івано-франківська команда перемогла у першій партії. Друга стала переможною для лучан. У третій – знову беруть гору франківчани. Проте здаватися лучани в цей день не збиралися. Збільшивши оберти, вони перемагають у четвертій і заключній п'ятій, а в підсумку і в матчі в цілому з рахунком 3:2.

Заключний день чемпіонату був теж цікавим і відзначився гарними поєдинками. Його можна назвати щасливим для невдах другого ігрового дня. Так виснажений двома попередніми переможними поєдинками, Нетішинський «ХАЕС-НАЕК» не зміг протистояти вінницькому «Екодому» і програв з рахунком 0:3.

Львівська «Булава-Спартак», яка також програла свої попередні матчі, вийшла на гру з бойовим настроєм проти команди «Володар» з міста Галич і здобула суху перемогу у трьох партіях.

Найбільш видовищною, найцікавішою і найдовшою знову стала гра за участю господарів, луцького «Олюртранса» і волейбольного клубу «Данківці» з міста Хотина. Лише у першій партії олюртрансівці проявили характер і святкували перемогу. Наступні три партії пройшли під диктовку чернівецької команди, яка підряд тричі перемогла і святкувала перемогу в грі з рахунком 3:1.

Другий тур Чемпіонату аматорської ліги України з волейболу серед чоловічих команд відбудеться 18 – 22 лютого 2015 року. Команди груп «А» і «В» прийматиме місто Вінниця, а команди групи «Б», серед яких «Олюртранс» Луцьк, гратимуть у місті Нетішин Хмельницької області.

Бажаємо нашим волейболістам більш вдалої гри у другому турі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині 28-річний ...
Наступна новина: Нетверезому дебоширу з ...

КОМЕНТАРІ