На Львівщині шахраї виманили у пенсіонерки більше 10 тисяч гривень

На Львівщині шахраї виманили у пенсіонерки більше 10 тисяч гривень

01.12.14 17:26 0 672
Правоохоронці вкотре закликають громадян бути пильними та перевіряти інформацію, отриману від незнайомців. Необхідно якнайшвидше зв'язатись з родичами та з'ясувати, чи насправді вони потрапили у ситуацію, про яку розповідають можливі шахраї.

До Буського райвідділу міліції, 27 листопада, звернулася 65-річна мешканка району, котра повідомила, що до неї на мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником поліції Російської Федерації і сказав, що її син, котрий зараз перебуває на території сусідньої держави, вчинив злочин і для того, щоб «закрити це питання» потрібні гроші.

Не роздумуючи, пенсіонерка перерахувала на банківський рахунок незнайомця 10500 гривень.

За якийсь час жінці вдалось додзвонитись до свого сина. З'ясувалось, що з ним все гаразд, ніяких злочинів він не вчиняв і працівники поліції РФ його не затримували.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.190 КК України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути пильними та обережними, не довіряти незнайомцям. У першу чергу слід перевірити інформацію, зателефонувавши до родичів та перепитати у них, чи насправді з ними сталася те, про що розповіли можливі шахраї. Якщо ж до близьких неможливо одразу додзвонитися, тоді потрібно перевірити цю інформацію, звернувшись до працівників міліції. Лише так ви зможете вберегтись від шахраїв.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Житомирські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ