1 грудня 23 роки тому відбувся всеукраїнський референдум за незалежність України

1 грудня 23 роки тому відбувся всеукраїнський референдум за незалежність України

01.12.14 15:38 0 701
Шановні краяни !

Ця дата – 1 грудня 1991 року – назавжди увійде в історію України як становлення незалежної та суверенної держави. Саме цього дня мільйони українців висловили свою тверду позицію – вони хочуть жити у вільній демократичній державі. Це був час всенародного піднесення – понад 90% мешканців країни підтвердили Акт проголошення незалежності, засвідчивши перед світлою пам'яттю борців за волю України, що покоління ХХ століття вірне їхнім ідеям та прагненням. Референдум усьому світові показав – українці та представники інших національностей, яких прихистила наша земля, спроможні самостійно вирішувати найважливіші питання суспільного і державного життя, гідні будувати та розвивати власну країну. Усі ми мріяли про сильну, демократичну, правову державу, де найбільшою цінністю буде людина. Реальність виявилася не такою успішною – найдемократичніша Конституція стала далекою від дійсності життя.

Найбільшої стагнації зазнала Україна за правління президента-втікача. Та, на щастя, не вдалося тодішній владі зламати вільний дух українського народу, його прагнення бути господарем на своїй землі. І народ піднявся. Саме 1 грудня 2013 року, після перших жорстоких побоїв мирних протестувальників, Євромайдан переріс у Революцію Гідності. І нині, щодня дивуючи світ безпрецедентною мужністю у боротьбі з сепаратизмом та російськими військами на Донбасі, український народ доводить – він вільний і не дозволить нікому зазіхати на найсвятіше – на нашу землю, нашу волю, на наше майбутнє в ім'я світлої пам'яті Героїв Небесної Сотні та Небесного батальйону.

Тернополяни в усіх подіях становлення України як держави відіграють особливу роль. Серед усіх регіонів саме на Тернопіллі за незалежність нашої держави проголосувало найбільше громадян – майже 99 %.

Без сумніву, 1 грудня, назавжди залишиться в історії як свято українства та українського духу. Події останнього року яскраво свідчать – ми збудуємо ту країну, про яку мріяли наші герої і про яку мріємо зараз ми – сильну, міцну, незалежну, заможну європейську Україну.

Голова обласної ради Василь Хомінець

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Поиск работы: когда ...
Наступна новина: На Вінничині 28-річний ...

КОМЕНТАРІ