На Житомирщині зацікавлені служби обговорювали проблеми дітей та профілактику підліткової злочинності

На Житомирщині зацікавлені служби обговорювали проблеми дітей та профілактику підліткової злочинності

01.12.14 17:05 0 662
В Управлінні МВС представники усіх обласних суб'єктів соціальної роботи з дітьми шукали ефективні методи впливу на подолання протиправних явищ у дитячому середовищі та обговорювали практичні аспекти їх втілення.

Участь у міжгалузевій семінар-нараді взяли представники служби у справах дітей та департаменту сім'ї, молоді та спорту, управління освіти і науки облдержадміністрації, обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, прокуратури області, кримінально-виконавчої інспекції, Житомирського університету ім. І. Я. Франка та працівники кримінальної міліції у справах дітей зі всіх районів Житомирщини.

- міліція має працювати на реальний захист та допомогу населення, тим більше дітей, - зазначив у вступному слові заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки Юрій Лебідь. – Саме тому є вкрай важливим розроблення та застосування ефективних методів впливу на криміногенну ситуацію в дитячому середовищі, що можливо тільки у тісній взаємодії всіх представників державних структур, які працюють з дітьми, молоддю та сім'ями.

Учасники зібрання відзначили, що формування правового суспільства починається з родини, в якій виховуються юні громадяни. Відтак сім'ям, де виникають певні соціальні проблеми, потрібно приділяти максимум уваги, аби допомогти подолати труднощі. Причому ефективними будуть тільки комплексні заходи, що проводять у взаємодії фахівці державних структур з правової та соціальної роботи.

Окремо учасники зупинилися на питаннях юридичного забезпечення діяльності суб'єктів соціальної роботи з дітьми, зокрема зазначили необхідність законотворчих ініціатив щодо посилення відповідальності батьків за виховання дітей.

Важливим аспектом обговорення стала зайнятість школярів у позаурочний час у закладах освіти та культури, сприяння їх всебічному розвитку. Ще одним з актуальних питань є зміни в роботі загальноосвітніх шкіл, зокрема щодо дозвілля дітей під час тривалих зимових канікул.

Не залишилися поза увагою учасників семінару й інші практичні аспекти, що виникають у повсякденній роботі. Кожен з присутніх мав змогу поділитися власним досвідом та отримати відповіді на запитання.

- Ми впевнилися у важливості та необхідності таких зустрічей, адже ми опрацювали цілу низку важливих аспектів повсякденної діяльності служб та підрозділів, що працюють з дітьми, - прокоментувала начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС Галина Шилова. – Таку практику спільних нарад ми продовжуватимемо і надалі, що допоможе надавати якісну допомогу населенню.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ