На обласній науково-практичній конференції районних та міських терапевтів Хмельниччини обговорили актуальні питання кардіології

На обласній науково-практичній конференції районних та міських терапевтів Хмельниччини обговорили актуальні питання кардіології

02.12.14 11:09 0 853
Днями у м. Хмельницькому відбулася науково-практична конференція з актуальних питань кардіології для районних та міських терапевтів. У заході взяли участь начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги Департаменту охорони здоров'я ОДА, головний терапевт області А.М. Костенко, обласний кардіолог В.В. Васильківський, доцент кафедри післядипломної освіти Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова В.І. Паламарчук та відомі науковці галузі.

На конференції розглядалися актуальні питання сучасної кардіології, з яких перед колегами виступили провідні фахівці області та України. Зокрема, головний кардіохірург області А.І. Кланца розповів про надання допомоги пацієнтам з гострим коронарним синдромом.

З науковою доповіддю на тему: «Лікування хворих, що перенесли інфаркт міокарда», виступила кандидат медичних наук, доцент кафедри факультету післядипломної освіти Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова О.В. Юзвишена.

«Особливості лікування серцевої недостатності у постінфарктних пацієнтів» - з цією доповіддю виступила кандидат медичних наук Н.В. Щепіна та розповіла про нові напрями у лікуванні артеріальної гіпертензії за підсумками конгресів кардіологів.

Медики дізналися і про лікувальну терапію при порушеннях серцевого ритму у пацієнтів з гострим коронарним синдромом з наукової роботи доктора медичних наук, професора кафедри терапії Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського М.І. Шведа.

Перед учасниками конференції виступила доктор медичних наук, старший науковий співробітник відділу аритмій серця Інституту кардіології ім. М. Стражеска Академії медичних наук України О.М. Романова з доповіддю на тему: «Профілактика кардіоемболічних інсультів у пацієнтів з неклапанною фібриляцією передсердь».

Головний кардіолог області В.В. Васильківський звернув увагу присутніх на актуальні питання діагностики і лікування гострого коронарного синдрому та розповів про інноваційні підходи до лікування рефрактерної артеріальної гіпертензії. На конференції також виступив доцент кафедри факультету післядипломної освіти Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова В.І. Паламарчук з науковою доповіддю «Актуальні питання аритмології».

Насамкінець учасники зібрання обговорили поточні питання терапевтичної служби області та підбили підсумки роботи за поточний рік.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: за ...
Наступна новина: На Хмельниччині 79-річний ...

КОМЕНТАРІ