На Хмельниччині завідувачка одного із дитсадків Кам'янця-Подільського незабаром постане перед судом за хабарництво

На Хмельниччині завідувачка одного із дитсадків Кам'янця-Подільського незабаром постане перед судом за хабарництво

02.12.14 08:06 0 591
На основі матеріалів управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області прокуратурою міста Кам'янця-Подільського направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно завідувача одного з дитячих садочків міста над Смотричем, яка вимагала та в подальшому отримала кошти за зарахування двох дітей у заклад.

Досудовим розслідуванням встановлено, що завідувач дошкільного навчального закладу, будучи службовою особою, до повноважень якої входить питання прийому дітей в садочок, умисно, з метою власного збагачення повідомила матерів дітей, що перебування на електронній черзі для зарахування в дошкільний навчальний заклад не є гарантією того, що вони будуть зараховані.

Завідувач погодилась прийняти заяви про зарахування до ДНЗ лише при умові передачі їй певної суми грошей, називаючи це необхідною умовою для зарахування дітей. Кошти зобов'язувалась передати до благодійного фонду садочка. Таким чином підозрювана створила умови, в яких матері вимушені була надати їй неправомірну вигоду за вчинення дій, які входять до її безпосередніх обов'язків.

Своїми діями згадана службова особа вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» Кримінального кодексу України. Подібні дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Довідково: телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України — 097 220-31-16; електронна скринька довіри — http:www.guboz.gov.ua/corrupt.html

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області

за матеріалами УБОЗ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ