На Хмельниччині правоохоронцям та працівникам соціальних служб довелось на певний час вилучити дитину у непутящої матері

На Хмельниччині правоохоронцям та працівникам соціальних служб довелось на певний час вилучити дитину у непутящої матері

02.12.14 14:54 0 738
Горе-матір із Нетішина геть занедбала свого 6-річного сина. Жінка віддавала перевагу пиятикам та розвагам, і на постійні зауваження та попередження абсолютно не реагувала, тож довелось вжити більш радикальних заходів. На певний час хлопчика вилучили з сім'ї. Щоб повернути його назад, жінці доведеться змінити свій спосіб життя та створити належні побутові умови.

28-річна матір-одиначка із Нетішина постійно перебувала у полі зору кримінальної міліції у справах дітей та відповідних соціальних служб. Жінка особливо не переймалася долею свого 6-річного сина. Хлопчик жодного разу не був ні в лікаря, ні в дитячому садочку, хоча цього року його можна було і в школу віддавати. Про належні побутові умови теж годі говорити — убогість та безлад. Непутяща матір ніде не працювала, а якщо й мала якісь гроші, витрачала їх на розваги.

Міліціонери та працівники служби у справах дітей кілька разів навідувались до оселі горе-матері. І кожного разу жінка запевняла, що влаштується на роботу, наведе лад у будинку, а найголовніше — що дуже любить свого сина. Та, вочевидь, любов до оковитої виявлялась сильнішою — жінка знову і знову йшла до найближчого розважального закладу, залишаючи дитину напризволяще, адже близьких родичів, які б могли придивитись за хлопчиком, поряд не було.

Побачивши, що профілактичні розмови та притягнення до адміністративної відповідальності особливого впливу на жінку не мають, правоохоронцями спільно з працівниками соціальних служб було вирішено на певний період вилучити дитину з сім'ї. Мати, звісно ж, противилась цьому рішенню органів влади, але при першому погляді на брудного, голодного хлопчика ставало зрозуміло, що така болісна і вимушена міра — просто необхідна.

Певний час дитина перебувала у спеціалізованому закладі, зараз хлопчика взяла під тимчасову опіку родичка. Аби повернути його додому, матері доведеться змінити свій спосіб життя та створити належні побутові умови.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Одного зі спритників,які ...
Наступна новина: На Тернопіллі обласна ...

КОМЕНТАРІ