У Львові виставкою з барикадами та шинами згадують ціну свободи Революції Гідності

У Львові виставкою з барикадами та шинами згадують ціну свободи Революції Гідності

02.12.14 10:08 0 667
1 грудня, у Львові відкрилася інтерактивна експозиція «Революція Гідності: ціна свободи», організована телеканалом ZIK спільно із відомими художниками. На виставці можна поринути в атмосферу Майдану та згадати події Революції Гідності.

Про це повідомляє кореспондент IA ZIK.

На експозиції у Палаці мистецтв є всі атрибути революційного Майдану: шини, барикади, бруківка і «коктейлі Молотова», каски, а на подвір’ї – бочки з полум’ям. На виставці представлені фотографії студентських мітингів, котрі нагадують, як усе починалося.

Також відвідувачам пропонують переглянути документальні кадри Революції. Відео про побиття демонстрантів «Беркутом» та зачистку Майдану просто шокує. Крім того, тут облаштовано «стіну пам’яті» з прізвищами загиблих на Майдані та в АТО.

На відкриття інтерактивної експозиції зібралося багато відвідувачів. Активісти прочитали вірші, які стали символами Революції Гідності – «Мамо, не плач, я повернусь весною», «Никогда мы не будем братьями», а хор виконав пісню «Пливе кача по Тисині».

Програмний директор телеканалу ZIK, телеведуча Ірина Сандуляк зазначила: «Їхні імена – українські, білоруські, російські, вірменські чи грузинські – тепер вже невід’ємна частина Новітньої історії України. Небесна сотня жива, доки пам’ятаємо…».

ми також вшановуємо пам’ять тих військових, які загинули на східному фронті у боротьбі з терористами та російськими окупаційними військами. Тільки в офіційному списку більше ніж тисяча загиблих – військових та добровольців».

Відтак, загиблих на Майдані та під час АТО на Донбасі вшанували хвилиною мовчання, а згодом виконали Гімн України.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Глибоччині під час ...
Наступна новина: На Тернопіллі виплату ...

КОМЕНТАРІ