У Львові митці зобразили проблему ВІЛ/СНІДу побутовими,підручними засобами

У Львові митці зобразили проблему ВІЛ/СНІДу побутовими,підручними засобами

02.12.14 12:45 0 691
1 грудня, у Музеї ідей у Львові відбудеться відкриття експозиції робіт конкурсу інсталяцій «Твій вибір». Експозиція робіт конкурсу інсталяцій присвячена Всесвітньому дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми і триватиме у Музеї ідей до 14 грудня.

Про це 1 грудня передає прес-служба Львівської міськради.

Конкурсанти, які зголосились до участі, відобразили проблему ВІЛСНІДу різноманітними художніми, побутовими, підручними засобами. Тематика, яку організатори запропонували до переосмислення – це попередження ВІЛ та інфекцій, що передаються статевим шляхом, пропаганда здорового та безпечного способу життя, життя з ВІЛ, жінка і ВІЛ, профілактика народження ВІЛ-інфікованих дітей, попередження стигматизації та дискримінації людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом.

Ключовою ідеєю програми БФ САЛЮС «Мистецтво проти СНІДу» є залучення арт-спільнот до створення різножанрових мистецьких творів, візуалізація проблем, породжених ВІЛ-інфекцією, СНІДом, дискримінацією та стигматизацією ВІЛ-інфікованих, привернення уваги громадськості через призму авторського висвітлення проблеми.

Слід зазначити, що ця програма започаткована 1997 року. Щорічно у переддень Міжнародного дня боротьби зі СНІДом, який відзначають 1 грудня, фонд організовує мистецькі події, спрямовані на популяризацію здорового і безпечного способу життя та профілактики ВІЛ/СНІДу.

Учасники програми – митці, студенти, професіонали й початківці, всі, хто бажає долучитися до висвітлення цієї проблеми. Роботи конкурсу-виставки стали результатом творчого переосмислення запропонованої теми та створювались на підставі особистих відчуттів кожного автора і його ставлення до проблеми.

Роботи учасників оцінювало компетентне журі, до складу якого входили: Олесь Фіголь – приватдоцент кафедри рисунку Львівської національної академії мистецтв, член національної Спілки художників України; Мар’яна Служинська – головний лікар Львівського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом; Леся Квик – художник.

Журі оцінювало роботи за такими критеріями: висвітлення ідеї, якість виконання, нові дизайнерські знахідки, використання перехрещеної червоної стрічки, що символізує всесвітню кампанію антиСНІДу.

Партнерами конкурсу є Львівський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом, Науковий медично-діагностичний центр «АСТАР». Програма реалізується за підтримки МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька міська ...
Наступна новина: Працівники ДАІ Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ