В Чернівецькій області піротехніки навчали студентів безпечній поведінці під час виявлення вибухонебезпечних предметів

В Чернівецькій області піротехніки навчали студентів безпечній поведінці під час виявлення вибухонебезпечних предметів

02.12.14 13:25 0 668
Кожного року у Чернівецькій області знаходять не один десяток застарілих вибухонебезпечних предметів. Зокрема, в 2014 році працівники групи піротехнічних робіт вилучили та знешкодили 76 вибухонебезпечних предметів часів минулих світових війн. У випадку виявлення невідомих предметів, необхідно дотримуватися правил безпеки, оскільки необережне поводження зі вибухонебезпечними предметами може призвести до трагедії. Так, у цьому році в Чернівецькій області внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами загинуло 2 буковинців.

Саме тому, з метою запобігання виникнення нещасних випадків під час виявлення вибухонебезпечних предметів, піротехніки Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели профілактичний захід зі студентами Чернівецького торговельно-економічного інституту. На початку зустрічі рятувальники розповіли присутнім про загрозу, яку несуть в собі застарілі вибухонебезпечні предмети. «Іноді достатньо найменшого дотику для того, щоб предмет вибухнув, а дальність розльоту осколків вимірюється сотнями метрів» – зазначив заступник начальника групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Чернівецькій області капітан служби цивільного захисту Олександр Жейков.

Після спілкування з піротехніками, студенти мали змогу на власні очі побачити навчальні зразки артснарядів, мінометних мін та гранат, які найчастіше доводиться відшуковувати на території Чернівецької області. Хлопці та дівчата із цікавістю розглядали макети, а також змогли приміряли бронежилет та каску піротехніків та спробувати покористуватись міношукачами, якими оснащена група. Також студенти переглянули навчальний фільм про небезпечні знахідки, з якого дізнались корисну інформацію про наслідки необережного поводження з ними. Наостанок, піротехніки розповіли присутнім як потрібно поводитися під час виявлення вибухонебезпечних предметів

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині жмеринські ...
Наступна новина: У храмі під Луцьком ...

КОМЕНТАРІ