У Рівненській області не поспішай робити свій вибір,якщо ти не отримав достатньої інформації про вимоги,які висуває вибрана тобою професія

У Рівненській області не поспішай робити свій вибір,якщо ти не отримав достатньої інформації про вимоги,які висуває вибрана тобою професія

02.12.14 16:56 0 750
З ініціативи начальника Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області підполковника міліції Сергія Родзіна, для підняття престижу роботи працівника органів внутрішніх справ одинадцять випускників загальноосвітніх шкіл Дубровицького району з середини подивилися на те, як проходить навчання у вищих навчальних закладах системи МВС України.

— Як дитина може що-небудь вибрати, не маючи про це ніякого уявлення? Застаріла інформація або ідеалістичні уявлення про «крутого копа» чи «перевертня в пагонах» можуть зіпсувати життя майбутньому працівникові. Часто діти орієнтуються на престижність професії або на можливий заробіток. Але ніхто їм не пояснив, що спочатку доведеться багато працювати, забувати про сім'ю, щоб стати начальником або справжнім професіоналом своєї справи. До того ж утриматися на плаву вдається, на жаль, не багатьом, – коментує начальник Дубровицького РВ УМВС Сергій Родзін. — Тому я вирішив зробити для випускників ЗОШ Дубровицького району, котрі виявили бажання вступати до лав правоохоронців, невеликий екскурс у світ курсантів.

Одинадцять майбутніх випускників з Дубровицького району, які пов'язують своє майбутнє зі службою в органах внутрішніх справ України, завітали до Львівського державного університету внутрішніх справ.

Під час зустрічі молоді детально роз'яснили умови вступу до університетів ОВС у 2015 році, особливості підготовки подавання документів для майбутніх курсантів та студентів. Також гостям університету вручили презентаційні буклети, що містять детальну інформацію про вищий навчальний заклад.

Після бесіди організатори провели ознайомчу екскурсію територією університету, під час якої випускникам показали лекційні зали, аудиторії університету, кафедру тактико-спеціальної підготовки, кафедру спеціальної фізичної підготовки, приміщення казарми. Найбільший інтерес у дітей викликало відвідування стрілецьких тирів і навчально-методичного класу кафедри криміналістики.

На завершення цікавої екскурсії університетом випускники мали можливість помилуватися перлиною архітектури, чудовим західним обласним центром.

Повернувшись до Дубровицького РВ УМВС України, потенційні абітурієнти мали можливість поспілкуватися з начальником райвідділу Сергієм Родзіним, який охоче відповів на всі запитання школярів та закликав молодих людей поставитися серйозно до вибору майбутньої професії:

— Не вибирайте професію за її зовнішніми ознаками. Завжди намагайтеся глибше дізнатися про зміст професії, суттєві сторони повсякденної праці професіонала.

Катерина СЕМЕНЮК,

Дубровицький РВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ