В Закарпатській області у духовному і політичному житті кожної нації є події,які назавжди входять в її історію,свідомість,визначають характер буття,місце і роль у світових цивілізаційних процесах.

В Закарпатській області у духовному і політичному житті кожної нації є події,які назавжди входять в її історію,свідомість,визначають характер буття,місце і роль у світових цивілізаційних процесах.

02.12.14 08:05 0 756
Одна з них, це день 1 грудня 1991 року, який увійшов незабутньою датою в історії нашого народу. Саме тоді понад 90 відсотків громадян молодої держави, які прийшли до виборчих скриньок, своїм вільним волевиявленням підтвердили Акт проголошення незалежності України, поставили останню крапку в 70-річній історії існування радянської імперії та розпочали новий відлік державотворення в українській історії.

Українці використали реальний шанс мирним демократичним шляхом реалізувати ідею відновлення незалежності держави.

1 грудня – 23-тя річниця Всеукраїнського референдуму про підтвердження Акту проголошення незалежності України

Всеукраїнський референдум став відправною точкою в розбудові суверенної і соборної Української держави, її міжнародному самоутвердженні. Наш народ почав поступово набиратися досвіду державотворення, усвідомлювати себе єдиним цілісним організмом, політичною нацією, відроджувати свою національну культуру і мову, традиції і звичаї.

Очевидно, що підготовка та проведення всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 р. стало визначальним кроком в утвердженні Української держави. Позитивний досвід всенародного вирішення найбільш важливих для суспільства та держави питань на референдумі давав надію на його подальше поширення в державному будівництві та конституційному правотворенні незалежної України.

Того дня громадяни незалежно від національної чи конфесійної приналежності, регіону проживання, політичних поглядів, світоглядних та інших уподобань об'єдналися навколо єдиної мети - будувати суверенну державу.

як ніколи, цей приклад істинного патріотизму та єдності є для нас взірцем консолідованої дії народу задля вирішення завдань історичної ваги.

Рішення референдуму дозволили нашій країні утвердитися на міжнародній арені. Адже до 1 грудня 1991 року формально незалежну Україну у політичному світі майже ігнорували. Та вже протягом одного лише грудня 91-го її визнали понад сорок держав.

Ми спільно започаткували новий проект країни у 1991 році і підтвердили свій вибір під час подій Революції Гідності. І нам спільно вирішувати його долю. Наш головний пріоритет – неподільна незалежна Україна, об'єднане суспільство, єдиний національно-культурний простір.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ