Вінницька область пожежі за дві доби забрали життя 4 людей

Вінницька область пожежі за дві доби забрали життя 4 людей

02.12.14 16:07 0 621
29 листопада об 11:00 на пункт державної пожежно-рятувальної частини №32 смт Чернівці надійшло повідомлення про те, що в с. Моївка у власному будинку було виявлено тіла двох загиблих: 46-річного чоловіка та його 41-річної співмешканки. За попередніми даними, загибель спричинило отруєння продуктами горіння. До трагедії призвело паління у ліжку одного із загиблих.

Наступної доби о 10:50 немирівським рятувальникам надійшло повідомлення, що загорання житлового будинку сталося с.Зяньківці.

На місце надзвичайної пригоди одразу виїхали працівники оперативно-рятувальної служби «101». Пожежа виникла в одній із кімнат житлового будинку. Бійці ДСНС об 11:49 ліквідували загорання. Внаслідок пожежі загинув 47-річний господар будинку. Вогнем знищено ліжко та домашні речі. Причина та збитки, спричинені пожежею встановлюються.

Тієї ж доби бійці пожежно-рятувальної частини №16 м.Бершадь ліквідовували пожежу у житловому будинку в с.Устя на вул.Набережній. Під час гасіння вогню працівниками ДСНС було знайдено тіло 81-річної жінки. Жінка загинула внаслідок отруєння продуктами горіння. Причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації приладів пічного опалення.

ГУ ДСНС України у Вінницькій області нагадує, що взимку основними причинами загибелі людей на пожежах є:

паління у ліжку в нетверезому стані;

необережне поводження з вогнем;

порушення правил користування електропобутовими приладами;

невміле поводження у разі виникнення пожежі.

Щоб попередити трагедію:

не паліть у ліжку, особливо в стані сп’яніння;

будьте обережні та уважні при користуванні відкритим вогнем;

не залишайте неповнолітніх дітей в квартирах та будинках без нагляду;

не залишайте без догляду увімкнені електрообігрівачі;

не використовуйте в електричних апаратах захисту, які розташовані в електричних лічильниках, саморобні плавкі вставки «жучки»;

не користуйтесь несправними електроприладами;

слідкуйте за справністю приладів пічного опалення.

Пам’ятайте, що кинутий непогашений недопалок або сірник можуть призвести до пожежі.

При виникненні пожежі необхідно одразу повідомити про це за телефоном «101». При цьому необхідно назвати адресу об’єкта, вказати кількість поверхів будівлі, місце виникнення пожежі, наявність людей, а також повідомити своє прізвище. Разом з тим, негайно виведіть із квартири чи будинку дітей та людей похилого віку, попередьте сусідів, а також вимкніть електроенергію; не відчиняйте вікна та двері щоб уникнути притоку кисню до осередку пожежі; намагайтесь загасити пожежу ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів підручними засобами. Якщо ліквідувати загорання своїми силами не вдалося – негайно залиште будівлю. Пам’ятайте, що Ваше життя та життя оточуючих залежить від правильності ваших дій.

ГУ ДСНС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі психологи ...

КОМЕНТАРІ