Вінниччина продовжує активну співпрацю з міжнародними організаціями (+фото)

Вінниччина продовжує активну співпрацю з міжнародними організаціями (+фото)

02.12.14 10:47 0 647
Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко під час щотижневої робочої наради під головуванням керівника регіону Анатолія Олійника.

Андрій Гижко, зокрема, зазначив, що вже цього тижня область очікує на приїзд експертів з Європейської комісії, які протягом двох днів працюватимуть з тими пілотними проектами, що вже отримали відповідну підтримку. «Це, насамперед, проект по створенню міні-молокозаводу у Томашпільському районі – жителі села Антонівка вже прийняли рішення про необхідність створення кооперативу, розпочали всі необхідні процедури та визначилися з приміщенням, де буде розташований міні-завод про переробці молока. Вже на наступний рік на цьому об'єкті заплановано активні ремонтно-будівельні роботи. Також експерти моніторитимуть проект з будівництва велодоріжок у місті Липовець, який теж фінансуватиметься коштом Євросоюзу», - зауважив перший заступник голови ОДА.

За його словами, минулого тижня було прийнято рішення про підтримку ще двох регіональних проектів – з питань енергозбереження, який реалізовуватиметься на базі Ладижинської школи № 2 за підтримки Посольства Франції в Україні, та розрахованої на 3 роки комплексної програми енергоефективності по місту Жмеринка, що фінансуватиметься за рахунок ЄС.

«Окрім того, ми розпочали співпрацю з великою програмою розвитку ООН у сфері енергозбереження – проект ЮНІДО здійснив для нашої області перші розрахунки, які, при порівнянні нашої економіки й економіки країн ЄС, засвідчують низку втрат, здатних допомогти нам вирішити питання енергозбереження», - повідомив Андрій Гижко, підкресливши, що такі розрахунки здійснені за усіма напрямами діяльності. А відтак наголосив: проектом запропоновано 19 кроків, відповідно до яких елементарними організаційними заходами можна розпочати економію енергоресурсів.

Водночас голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник відзначив, що Вінниччина підтримує зв'язок з італійськими менеджерами, які нещодавно працювали в області, та повідомив, що днями від представників Асоціації надійшло запрошення на зустріч до Італії для підтвердження намірів про подальшу співпрацю.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Драма.UA запрошує львів’ян ...

КОМЕНТАРІ