На Вінничині стан медичної допомоги на селі – під контролем обласної влади (+фото)

На Вінничині стан медичної допомоги на селі – під контролем обласної влади (+фото)

02.12.14 16:44 0 658
Під час робочої поїздки до Липовецького району 28 листопада, голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник разом з керівництвом району і директором департаменту охорони здоров'я та курортів ОДА Тетяною Бабій відвідав амбулаторію загальної практики сімейної медицини с. Вахнівка.

Очолює заклад молодий спеціаліст – лауреат обласного конкурсу «Молода людина року- 2014» у номінації «Молодий медичний працівник » Людмила Мороз.

В сільській амбулаторії тепло і затишно. Опалення – пічне, оскільки газу до Вахнівки поки що не підведено. Несподіваних відвідувачів зустрічає і професійний медичний персонал.

Людмила Мороз ознайомила голову ОДА із звичайним ритмом роботи амбулаторії, яка обслуговує більше 2000 жителів територіальної громади с.Вахнівки. Лікар повідомила, що з 8 до 20 години щодня, крім вихідних, приймаються виклики для виїзду «швидкої», оскільки амбулаторія має свій автомобіль . Медичним обладнанням та лікарськими засобами для надання невідкладної допомоги заклад забезпечений.

Гості оглянули реєстратуру, кабінет стоматолога, гінеколога, денний стаціонар та маніпуляційну, а в лабораторії стали свідками експрес-аналізу крові на вміст цукру.

Користуючись нагодою, Анатолій Олійник оглянув приміщення бувшої дільничної лікарні, яке пустує вже кілька років, а недавно було передане на баланс Вахнівської територіальної громади. Зовні ще досить міцна будівля, потребує серйозного ремонту всередині для можливого подальшого використання. Однак, проблема не тільки у бракові коштів на відновлення приміщення, а й у відсутності чіткої концепції його подальшого використання.

Голова сільської ради с. Вахнівки звернулася за порадою до керівників району та області як краще з користю для громади можна повернути до життя площі, доки вони не зазнали остаточного занепаду.

«Така проблема існує в багатьох районах області,- зазначив голова ОДА,- Дуже часто правильне рішення знаходиться, коли визначення подальшого напрямку використання таких занедбаних приміщень поєднується із вдалим підбором інвесторів».

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області не ...

КОМЕНТАРІ