Вінницькі міліціонери затримали шахрайку,яка під приводом звільнення сина з міліції видурила у жительки Івано-Франківська 1600 гривень

Вінницькі міліціонери затримали шахрайку,яка під приводом звільнення сина з міліції видурила у жительки Івано-Франківська 1600 гривень

02.12.14 15:21 0 639
30-річну вінничанку затримали оперативники біля банкомату, коли вона намагалась зняти з рахунку гроші, зароблені злочинним шляхом. Довірлива жертва зловмисниці перерахувала 1600 гривень за звільнення сина з міліції, а коли зрозуміла, що її ошукали, звернулась до міліції. Завдяки оперативності міліціонерів та служби безпеки банку злодійка була затримана, а особи її спільників - встановлені.

До вінницької міліції надійшла інформація від колег з Івана-Франківська, що до них звернулась жінка з заявою про те, що стала жертвою шахраїв. За їхньою інформацією, гроші зловмисники мали зняти у Вінниці.

Як розповів начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю Володимир Плотиця, завдяки оперативній та злагодженій роботі з івано-франківськими колегами та службою безпеки банку, зловмисниця, яка намагалась отримати готівку, біля одного з банкоматів вінницькими оперативниками була затримана. У відділі міліції були встановлені особи спільників – її співмешканець з 20-річним тюремним стажем, який зараз знаходиться у місцях позбавлення волі, та його співкамерники.

Зловмисники діяли за відомою, добре відпрацьованою схемою. Невідомий чоловік зателефонував жінці на мобільний та повідомив, що її син потрапив до міліції. Аби владнати питання з працівниками міліції, потрібно заплатити. Тієї суми, яку запросив псевдо міліціонер, у жінки не було, тому вона запропонувала усе, що в неї було – 1 600 гривень. Переказавши гроші, жінка зателефонувала до сина, який сказав, що ніяких проблем з правоохоронними органами в нього не було. Жінка одразу ж пішла до міліції.

Протягом двох годин, зловмисниця, яка намагалась зняти гроші, зароблені на довірливій жінці, матері п'ятьох дітей, була затримана. Зі слів затриманої, зняти гроші з картки їй сказав її співмешканець, який зараз відбуває покарання у місцях позбавлення волі. За ці кошти вона мала придбати необхідні йому у в'язниці речі.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). Такий злочин карається обмеженням волі до 3-х років. Наразі пацівники міліції перевіряють причетність жінки та її спільників до інших аналогічних злочинів.

Міліція вкотре закликає громадян не втрачати пильність, аби не стати жертвою шахраїв. Не довіряйте незнайомцям та не називайте їм свої особисті дані, номери рахунків, пін-кодів тощо. Якщо Вам зателефонували невідомі і під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу, звертайтеся до міліції.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині обрано ...
Наступна новина: Міліція Буковини ...

КОМЕНТАРІ