Волинь: в області триває робота щодо заміни споживання природного газу альтернативними видами палива

Волинь: в області триває робота щодо заміни споживання природного газу альтернативними видами палива

02.12.14 12:05 0 779
Про це під час оперативної наради поінформував перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев…

За його словами, до кінця поточного року для потреб теплопостачання бюджетних закладів заплановано провести реконструкцію 20 газових котелень, встановивши твердопаливні котли. Розрахунковий обсяг вивільнення природного газу після реалізації вказаних проектів – 2,6 млн. метрів кубічних.

- У 2014 році інвестиційні проекти у галузі виробництва та постачання теплової енергії у 23 закладах бюджетної сфери реалізують сім компаній. Станом на 27 листопада цього року в області повністю проведено всі стадії процесу від оренди приміщення і проведення робіт з модернізації до підписання кінцевої угоди на постачання теплової енергії у десяти бюджетних об'єктах теплогенерації. Ще на п'яти об'єктах роботи - на завершальну етапі, - зазначив Сергій Кудрявцев.

Також він повідомив, що згідно з інформацією головних розпорядників бюджетних коштів не зафіксовано перевищення рекомендованої розпорядженням голови облдержадміністрації Володимира Гунчика вартості тепла у сумі 932 грн. за гігакалорію.

Необхідно зазначити й те, що майже в усіх котельнях, де здійснюється реконструкція з переведенням із газу на тверде паливо, собівартість виробництва теплової енергії вища від рекомендованого тарифу. Попри те, все ж економічно доцільніше перевести газоспоживаючі котельні на тверде паливо.

Відтак Володимир Гунчик доручив головам райдержадміністрації прискорити процес переходу з газового на альтернативне опалення місцевих закладів бюджетної сфери.

Прес-служба облдержадміністрації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ