В Луцьку відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації 

В Луцьку відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації 

02.12.14 16:31 0 697
Відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика (у режимі відеоселектору) з керівниками окремих територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, головами районних державних адміністрацій, міськими головами. У відеоселекторній нараді брали участь міський голова Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук, заступники Лариса Соколовська та Тарас Яковлев, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, секретар міської ради Сергій Григоренко.

Володимир Гунчик поінформував про поїздку до столиці, під час якої відбулися робочі зустрічі у Міністерстві оборони України, Генеральному штабі, Адміністрації Президента з питань ротації 1-го територіального батальйону, інформаційної політики та енергетичної безпеки.

Серед питань, які були на порядку денному: про переведення котелень на тверде паливо; погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах області та оплата за спожиті енергоносії, стан казначейського обслуговування. Акцентувалася увага на об'єктах незавершеного будівництва та важливості збільшення інвестицій. Володимир Гунчик подякував Луцькому міському голові Миколі Романюку за вирішення питання з погашення боргу із заробітної плати на підприємстві “Руфусів”.

Про спільні заходи міської ради та виконавчої служби щодо зменшення заборгованості за спожиті енергоносії інформувала Лариса Соколовська. За її словами, за останні 10 місяців проведена велика робота. Як результат, заборгованість зменшилася на 21% , та все ж вона залишається великою ­ 31 мільйон гривень. Це питання вивчається, аналізується, перебуває на постійному контролі міської ради. Зокрема, 760 квартиронаймачів мають борги 10-20 тисяч гривень, 300 квартиронаймачів ­ 20-30 тисяч гривень, а у мешканців чотирьох квартир борги уже перевищили 70 тисяч гривень. Роботу виконавчої служби ускладнює той фактор, що 99 відсотків боржників - фізичні особи, серед них є сім'ї з дітьми, тому 48% виконавчих проваджень повертається без вирішення. З юридичними особами робота більш продуктивна і результативна. Директор ДКП “Луцьктепло” Олександр Киричук доповідав про спільні виїзди працівників ДКП “Луцьктепло” та виконавчої служби на квартири боржників. Було виявлено сім'ї, що не спроможні платити за тепло, яким потрібно допомогти реструктуризувати борг чи оформити субсидію. Проте є й такі особи, які можуть та не хочуть сплачувати за спожиті енергоносії. Саме до таких потрібно вжити більш рішучих заходів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ