“Волонтерські організації – надійні друзі ДСНС України,які допомагають нам гарантувати кожній переміщеній людині соціальний захист” – Сергій Бочковський

“Волонтерські організації – надійні друзі ДСНС України,які допомагають нам гарантувати кожній переміщеній людині соціальний захист” – Сергій Бочковський

02.12.14 12:56 0 634
Щоразу, коли країна з будь-якої точки земної кулі зазнає лиха, коли виникають конфлікти, надзвичайні ситуації, тисячі небайдужих людей-волонтерів з багатьох країн світу докладають всіх зусиль, аби допомогти постраждалим людям, підтримати їх, надати продукти харчування, ліки, підтримати місцеві органи управління в доставці необхідної допомоги.

Цього року Україна, як ніколи раніше, відчула силу, єдність духу та допомогу від волонтерських організації. Уряд нашої держави отримав надійних друзів, які пліч-о-пліч з органами державної влади допомагають внутрішньо переміщеним особам, що прибувають з району проведення АТО та тимчасово окупованої території АР Крим. Одним із таких друзів для країни став волонтерський центр “Кожен може допомогти”. Адреса Центру вже стала таким собі місцем всеохоплюючої допомоги людям. Організація знаходиться у столиці України – місті Києві, на Подолі по вул. Фролівська 9/11. Щодня волонтери, які працюють у Центрі, а це близько 20-30 осіб, зустрічають та допомагають близько 200 жителям зі Сходу України. Їхня робота злагоджена та впорядкована до маленьких дрібниць. А все починається з пункту реєстрації людей. Кожен, хто прибуває до Центру, в першу чергу, має надати документи, які підтверджують факт, що людина прибула зі східних регіонів. Після цього протягом 45 днів волонтери опікуються та всіляко допомагають людині адаптуватися на новому місці проживання. Це така собі першочергова, але надзвичайно важлива допомога. Адже саме перші тижні у новому місті є найтяжчими. У Центрі люди можуть отримати медичну, психологічну допомогу, вирішити питання працевлаштування. Крім того, кожна людина щотижня отримує продуктові набори та раз на півтора місяці постільні та побутові набори.

Вся територія, де розміщується Центр, поділена на окремі блоки – контейнери. Є контейнер побутової хімії та постільної білизни, контейнер верхнього одягу, жіночого дитячого одягу. Окремо зберігаються продукти харчування. Волонтери допомагають не лише людям, що тимчасово проживають у Києві, але й в інших областях Україні. Допомагає Центр також і військовим, які наразі перебувають на Сході України.

Всі речі, які роздаються людям, приносять до Центру звичайні українці, які хочуть допомогти своїм побратимам. Для цього створено спеціальне вікно прийому допомоги. Щодня сотні людей приносять продукти харчування, одяг, побутове приладдя та інші необхідні речі.

Особливість цієї організації полягає у тому, що тут функціонує Мальтійська кухня – саме та, яка протягом декількох місяців стояла на Майдані та щодня видавала тисячі порцій гарячої їжі. У Центрі кожного дня на гарячі обіди приходить близько 200 тимчасово переміщених осіб. Восени люди харчувалися поряд з палаткою для кухні, фактично на свіжому повітрі. З настання холодів, постала проблема у пошуку палатки для того, аби люди могли в теплі спокійно поїсти. Саме тому волонтери звернулися до Головного управління ДСНС України у м. Києві з проханням надати армійську палатку для облаштування у ній їдальні. Проте, керівництво Києва не надто поспішило на допомогу волонтерам, спираючись на певні бюрократичні процедури. Саме тому Голова ДСНС України Сергій Бочковський особисто відвідав Волонтерський центр “Кожен може допомогти”, поспілкувався з волонтерами, які там працюють та пообіцяв всіляко сприяти у вирішенні будь-яких проблемних питань.

“У цій справі не може бути ніяких затримок. Адже волонтери дуже допомагають Службі порятунку гарантувати кожній переміщеній людині соціальний захист. Нині ми співпрацюємо з майже 90 волонтерськими організаціями і допомагатимемо їм у вирішенні проблем. Вже армійська палатка для облаштування їдальні у Центрі “Кожен може допомогти” буде встановлена. Надалі всі питання, що пов’язані з допомогою волонтерам, перебуватимуть під моїм особистим контролем”, - зазначив Сергій Бочковський.

За дорученням Голови ДСНС України, рятувальники ДСНС України під керівництвом директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Григорія Марченко, встановили армійську палатку на території Волонтерського центру.

Довідка

Волонтерський центр “Кожен може допомогти” працює щодня у будні дні з 12:00 до 18:00 та у вихідні з 13:00 до 18:00. Адреса розташування Центру: м. Київ, вул. Фролівська 9/11 (Поділ). Телефон гарячої лінії – (050) 964-45-13. Якщо ви переселилися до столиці і потребуєте допомоги або самі хочете допомогти – звертайтеся!

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді на паркані ...
Наступна новина: За 2500 гривень житель ...

КОМЕНТАРІ