Анатолій Вітів: "Призначення в уряд чужоземців – нав'язування українцям комплексу меншовартості"

Анатолій Вітів: "Призначення в уряд чужоземців – нав'язування українцям комплексу меншовартості"

02.12.14 13:50 0 810
На 24-му році незалежності українці фактично не керують власною державою ні політично, ні соціяльно-економічно, а нинішня влада дотримується курсу на недопущення етнічних українців до важелів управління та ухвалення важливих рішень. Призначення в уряд чужоземців – не що інше, як нав'язування українцям комплексу меншовартості та подальше культивування цього комплексу. Про це 1 грудня 2014 року заявив голова Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

Свободівець критично оцінив ініціативи уряду та Президента щодо надання посад в українській владі чужоземцям: "Насправді ці ініціативи влади видають її намагання нав'язати думку, мовляв, українці неспроможні керувати своєю державою, проводити рішучі реформи, боротися з корупцією і взагалі – визначати стратегію розвитку країни і власну долю. Або ж українців свідомо з певних міркувань не хочуть допускати до керівництва країною. Таке тенденційне мислення влади нагадує мені світогляд окупаційних режимів, які завжди вважали українців "нижчим сортом" і не дозволяли їм обіймати керівні посади. Мені не зрозуміло, за яким принципом будуть віддавати посади іноземцям і як вони зможуть щось змінити в Україні? Чому взагалі іноземці мають за нас будувати нашу країну? Вони нічим не зобов'язані українцям і працювати за копійки точно не будуть. У всіх країнах успішні реформи, які виводили держави на передові рубежі, робили патріотичні та свідомі представники місцевого етносу. У нас вже був іноземець – лижний інструктор в період правління Януковича. Також в нашому уряді і не тільки працювали іноземці з Росії. Результати "роботи" таких спеціалістів на благо держави відомі. Для мене очевидним є те, що поки українці не візьмуть свою долю і долю своєї країни у власні руки, змін на краще чекати не варто".

Анатолій Вітів зазначив: "Українська нація, як і в часи бездержавності, не є господарем у своєму домі, а радше є колоніяльно залежною туземною спільнотою. Українці, як індіянці в Америці, зараз мають можливість хіба що тішитися своїми традиціями, фольклором, носити національний одяг і співати пісні. Але влада в державі належить не їм. Економікою і політикою України керують олігархічні групи та їхні маріонетки на чільних державних посадах, завдячуючи яким ми маємо найнижчий в Европі рівень життя, а кількість населення невпинно скорочується. Ось що означає не бути господарем у своєму домі й мати комплекс національної меншовартості".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ