На Хмельниччині 79-річний дідусь перерахував шахраям понад 130 тисяч гривень

На Хмельниччині 79-річний дідусь перерахував шахраям понад 130 тисяч гривень

02.12.14 11:15 0 634
В надії отримати грандіозний джек-пот мешканець Городоцького району перерахував шахраям чималеньку суму.

Трохи більше двох тижнів тому 79-річному пенсіонерові зателефонувала невідома жінка і запитала, чи приїздив до нього кур'єр. Дідуся таке питання спантеличило. Він сказав, що ніяких замовлень не робив, а єдиною покупкою, яку отримував через кур'єра, користується уже давно. Жінка почала випитувати, що чоловік купував. Старенький, нічого не підозрюючи, сказав, що у 2008 році придбав лікувальний пояс для спини. І з цього моменту почалося…

Шахрайка перетелефонувала через декілька годин, почала цікавитися про стан покупки та ефективність її роботи, потім сказала, що фірма хоче повернути гроші за неякісний товар. Далі почала розказувати «байки» про бонуси та акції фірми. Мовляв, щоб ними скористатись, дідусеві самому потрібно було перераховувати кошти для того, щоб його бонус ріс. Усе просто: чим більше грошей він перерахує, тим більшим буде бонус.

Маючи певні заощадження, 79-річний мешканець Городоцького району проїхав у райцентр, аби перерахувати кошти на один із вказаних рахунків. Шахраї постійно підтримували зв'язок «з колишнім покупцем», сповіщаючи його про рейтинг в акційній таблиці та щоразу називали нові цифри та банківські картки, на які потрібно скидати гроші, щоб не втратити шанс виграти джек-пот. Старенький позичав гроші в односельчан, запевняючи їх, що скоро отримає великий виграш та віддасть борги.

Останнє, про що сповістили шахраї, так це про виграш у 170 тисяч гривень, для отримання якого потрібно перерахувати лише 10%, тобто 17 тисяч. Пенсіонер приїхав у місто Хмельницький, перерахував останні 10 тисяч гривень, які йому вдалось напозичати. У банку відкрити кредитну картку йому відмовили, тож ще 7 тисяч, яких так не вистачало до омріяного виграшу, він вирішив позичити у сина, який мешкає у Хмельницькому. Та ні в які бонуси син не повірив, натомість прийшов з батьком до Хмельницького міського відділку міліції, де потерпілий написав заяву.

За даним фактм відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохоронці докладають максимум зусиль для того, щоб вийти на слід зловмисників і просять громадян не довіряти незнайомим людям. Пам'ятайте, безкоштовний сир буває тільки в мишоловці.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На обласній ...
Наступна новина: Стеклянные козырьки: ...

КОМЕНТАРІ