У Волинській області звернення до громадян та суб’єктів господарювання,у зв’язку з відключенням електроенергії

У Волинській області звернення до громадян та суб’єктів господарювання,у зв’язку з відключенням електроенергії

03.12.14 08:37 0 850
Шановні краяни, через аварійне відключення енергоблоку потужністю 1 000 мегаВат на Запорізькій АЕС в Україні виник дефіцит потужностей в енергосистемі, який не покривається діючими генерувальними установками. Ситуація також ускладнюється відсутністю запасів вугілля на ТЕС та обмеженим гідроресурсом для роботи гідроелектростанцій.

Для збереження цілісності єдиної енергосистеми, на території всієї України загалом та Волині зокрема запроваджено графіки аварійних вимкнень електроенергії, а також графіки обмеження потужності та електроенергії для промислових споживачів.

Введення зазначених вище графіків передбачено інструкцією про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання, затвердженою наказом міністерства палива та енергетики України 23 листопада 2006 року № 456, зареєстрованою у міністерстві юстиції України 19 лютого 2007 року за № 151/13418.

Графіки вводяться в дію упродовж 3 – 15 хв після розпорядження головного диспетчера ДП НЕК «Укренерго». Відповідно, відключення відбувається без попередження споживачів та попереднього узгодження з місцевими органами влади.

Просимо з розумінням поставитися до ситуації та закликаємо громадян і суб'єктів господарювання зменшити обсяги споживання електроенергії, зокрема в період із 8.00 до 20.00, задля уникнення можливих відключень та стабілізації ситуації в енергосистемі.

Антикризовий енергетичний штаб
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: психологи ДСНС надали ...
Наступна новина: В облдержадміністрації ...

КОМЕНТАРІ