У Волинській області обговорили основні проблеми людей з обмеженими можливостями

У Волинській області обговорили основні проблеми людей з обмеженими можливостями

03.12.14 09:17 0 633
Одним із важливих напрямків соціальної політики в області є захист інвалідів. На цьому наголосила заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець під час засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при облдержадміністрації.

Всього в області на обліку - 80,5 тис. інвалідів, з них 5,2 тис. – діти-інваліди, які належать до особливої категорії суспільства. Для них сформована ціла мережа реабілітаційних установ. Загалом упродовж року у двох установах області реабілітаційні послуги отримали 360 дітей з обмеженими можливостями. Крім того, уряд забезпечує соціальний захист та матеріальну допомогу інвалідам з дитинства.

Віднедавна в Україні з'явилася нова категорія людей з обмеженими можливостями – ті, хто постраждав у зоні проведення АТО. Тож, аби вони могли скористатися усіма передбаченими соціальними гарантіями, отримати психологічну реабілітацію й не лише створено Державну служба у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Держава гарантує безоплатне та позачергове забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації учасників АТО.

- Незважаючи на складну ситуацію в країні, все ж намагаємося підтримувати людей з обмеженими можливостями. Звісно, це відбувається не так швидко, як ми того хочемо, але з часом зробимо все, щоби об'єкти соціальної сфери були більш доступними для людей із особливими потребами. вперше спільно з громадськими організаціями проводимо засідання комітету, аби спільно визначити проблеми та розставити пріоритети, над вирішенням яких будемо працювати у 2015 році, - зазначила Світлана Мишковець.

Як розповіла керівник проектів громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» Людмила Фурсова, основними проблеми, які потребують першочергового вирішення є облаштування пандусів, пониження бордюрів, визначення місць для паркування, доступ до усіх поверхів приміщень. У свою чергу, фонд місцевого розвитку в рамках проекту "Реабілітація маломобільних людей з інвалідністю Волинської області" розробив для людей з обмеженими можливостями інтерактивну карту доступності "Мапа доступних об'єктів".

Окрім того, з нагоди Міжнародного дня інвалідів, який відзначатимуть 3 грудня, членам громадських організацій вручили відзнаки.

Довідково. Відзнакою голови облдержадміністрації нагородили керівника проектів ВМГО «Генерація успішної дії» Людмилу Фурсову. Відзнаки департаменту соціального захисту ОДА отримали: голова організації ВОГО “ІНВАВОЛИНЬ” Валерій Бакаєвич; голова ревізійної комісії громадської організації Волинська обласна організація УТоС Юхим Бортняк; логопед та волонтер Волинської обласної громадської організації батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку; член правління Волинської обласної організації УТОГ Наталія Вишинська; член правління ВОБОСІ інвалідів “АСТОМ-ВОЛИНЬ» Костянтин Красюков; член ВМГО «Генерація успішної дії» Марія Кревська; директор ВОБОСІ інвалідів “АСТОМ-ВОЛИНЬ» Катерина Мельник; заступник голови правління Волинський обласний молодіжний Центр реабілітації інвалідів з дитинства “Джерело життя” Надія Михальчук; член ВМГО «Генерація успішної дії» Едуард Поліщук. Бухгалтера організації ВОБОСІ інвалідів “АСТОМ-ВОЛИНЬ» Ольгу Борейчук нагородили відзнакою голови обласної ради.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ