Міський голова Микола Романюк взяв участь у вечорі німецько-української дружби у місті Бад-Зальцуфле

Міський голова Микола Романюк взяв участь у вечорі німецько-української дружби у місті Бад-Зальцуфле

03.12.14 10:35 0 654
28 листопада, в рамках перебування Федеративній Республіці Німеччина, міський голова Микола Романюк взяв участь у вечорі німецько-української дружби, який відбувся у місті Бад-Зальцуфле.

На початку заходу, який було організовано спілкою «Мости дружби в Україну», виступив очільник організації п. Карл-Герман Крог. Він зробив короткий огляд проробленої спілкою за рік роботи, розповів, скільки гуманітарної допомоги було надіслано в Україну, розповів про плани щодо проходження стажування вчителями з німецької мови та поінформував присутніх, що цьогоріч 18 студентів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету проходили стажування в установах, організаціях та підприємствах району Ліппе. Крім того, щорічно у цьому заході беруть участь культурно-мистецькі гурти зі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки «Бандура» та «Дивоструни», яким Спілка організовує впродовж листопада-грудня гастролі, що передбачають більше 30 виступів.

Міський голова Микола Романюк подякував пану Крогу за багаторічну діяльність на ниві благодійництва та організації стажувань для молоді, фахівців з освіти та медицини. Він також наголосив, що ця праця нарешті увінчалася успіхом і було підписано Меморандум про співпрацю між містом Луцьк та районом Ліппе. Микола Ярославович подякував за три автомобілі швидкої допомоги, які у вересні цього року було передано до Луцька. Крім того, міський голова відзначив важливість проходження стажування в установах району Ліппе студентами з Луцька та висловив вдячність пану Крогу і тим сім'ям, які гостинно приймали впродовж 2 місяців юних лучан. Микола Романюк не обійшов своєю увагою і складну ситуацію на Сході України, подякував присутнім за підтримку і побажав миру Україні та Європі. На завершення своєї промови міський голова вручив образ Святого Миколая та пам'ятну монету «Небесна сотня на варті» голові спілки – пану Крогу, а також подяки членам спілки «Мости дружби в Україну».

Під час заходу своїми враженнями від проходження стажування поділилися студенти. Вони подякували Спілці за організацію стажування, керівникам установ та організацій за приязне ставлення на робочих місцях, сім'ям, в яких проживали, - за турботу та піклування. Студенти поспілкувалися також з міським головою Миколою Романюком та зробили спільне фото з ним.

Культурно-мистецьку частину заходу виконанням ліричних композицій забезпечили колективи «Бандура» та «Дивоструни». На завершення вечора німецько-української дружби виконавці роздали усім присутнім синьо-жовті стрічечки та виконали Гімн України і Гімн Європейського Союзу («Ода до радості» Бетховена).

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненському районі ...
Наступна новина: Післявоєнне життя ...

КОМЕНТАРІ