Святослав Кравчук бере участь у міжнародній конференції “Україна-Польща,завдання медіа в процесі європейської інтеграції”

Святослав Кравчук бере участь у міжнародній конференції “Україна-Польща,завдання медіа в процесі європейської інтеграції”

03.12.14 09:53 0 708
Представники українських та польських мас-медіа, представники влади, громадськості зібралися на міжнародну конференцію “Україна-Польща, завдання медіа в процесі європейської інтеграції”, аби поділитися досвідом та обговорити сучасні виклики в сфері доступу до суспільно важливої інформації, роль ЗМІ у процесі інтеграції України до ЄС тощо.

Привітав учасників конференції від себе та міського голови Миколи Романюка й перший заступник міського голови Святослав Кравчук, який привітав учасників конференції і побажав усім гарної роботи. Він зауважив, що цьогоріч підписана Угода про асоціацію між Україною та ЄС - це лише невеликий крок, який наша країна зробила у бік Європи. “Я переконаний, що конференція дасть можливість нам побачити шляхи вирішення тих складних питань, які стоять перед українським народом, аби стати європейцями і бути членами євроспільноти”, - зауважив перший заступник міського голови.

Святослав Кравчук наголосив, що на конференції зібралися професіонали як з української, так і польської сторони. “Впевнений, що результати цієї конференції дадуть можливість знайти шляхи вирішення, які нині стоять перед українською владою та народом. Якщо б ці питання піднімалися раніше, то впевнений, що ми не мали б подій на сході, не втратили б Крим. Але це вже є. Нам необхідно вирішувати та доводити до людей, що там живуть, що Європа - це не просто об'єднання держав, де люди працюють і достойно живуть. Європа - це повсякденна, наполеглива праця, до якої необхідно готуватися нам - українцям”, - зазначив він.

Після вітальних слів, які пролунали з вуст начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Андрія Ломаги, радника голови обласної ради Анатолія Бубенщикова, Генерального Консула Республіки Польща в Луцьку Беати Бживчи, голови Фонду Європейська академія місцевого самоврядування Анджея Страва та голови Міжнародної асоціації журналістів “4-Влада” Хенріка Кошьчєльни, учасники конференції перейшли до обговорення питань порядку денного. Так, під час конференції мають обговорити роль та місце ЗМІ в процесі інтеграції України до ЄС, сучасні виклики в сфері доступу до суспільно важливої інформації, реформування телерадіомовлення, особливості підготовки журналістів в Україні та Польщі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ