Луцькі школярі разом із міліціонерами говорили про щасливе дитинство

Луцькі школярі разом із міліціонерами говорили про щасливе дитинство

03.12.14 13:27 0 700
У рамках проведення всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» співробітники сектору кримінальної міліції у справах дітей луцького міського відділу міліції спільно з представниками міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді і волинської обласної громадської організації «Волинський прес-клуб» відвідали місцевих школярів.

Дітям продемонстрували фільм, відзнятий режисером Оксаною Бурою, на соціальну тематику, який брав участь у Міжнародному мандрівному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA – «Лізо, ходи додому!».

Сюжет фільму полягає у тому, що маленька дівчинка постійно тікає з дому. Її батьки зловживають спиртним, тож життя дитини – похмуре й жорстоке, вона шукає прихистку в природи, де в неї існує свій світ. У стрічці немає спроб подати якийсь соціологічний зріз, автор намагається якомога правдивіше зафіксувати дорослий світ крізь незіпсованість дитячого сприйняття.

Фільм викликав у школярів хвилю емоцій, які переросли у бурхливу дискусію. Під час обговорення стрічки діти розповідали своє враження про побачене. При цьому думки були різні, однак всі погодилися з тим, що найбільше бажання дівчинки – щасливо жити у своїй сім'ї.

– Основний ваш обов'язок – навчання, – звернувся до школярів оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Луцького міського відділу УМВС України у Волинській області Євгеній Ковальчук. – Разом із цим ніхто, навіть батьки, не можуть порушувати ваші права. Тож насильство у сім'ї – неприпустиме.

Дітей також застерегли від скоєння правопорушень та розповіли про відповідальність, яка настає за порушення законодавства.

Насамкінець учням повідомили номери телефонів, за якими можна звернутися, якщо потрапили у скрутне становище: КМСД УМВС України у Волинській області – (0332) 74-22-54, центр соціальних служб – (0332) 25-60-42 та дитячої «гарячої лінії» Ла Страда Україна – 0-800-500-225.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ