На Житомирщині правоохоронці розслідують жорстоке вбивство 83-річної жінки

На Житомирщині правоохоронці розслідують жорстоке вбивство 83-річної жінки

03.12.14 13:13 0 656
Тіло літньої жительки Малинського району виявили за місцем її проживання. Експертиза встановила, що смерть старенької настала внаслідок механічної асфіксії. У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці встановили обґрунтовану причетність до вчинення жахливого злочину неповнолітнього молодика.

27 листопада до Малинського міськвідділу міліції зателефонувала жителька с.Лумлі, повідомивши про смерть 83-річної односельчанки, чиє тіло було виявлено за місцем проживання останньої.

Слідчо-оперативна група, яка прибула за вказаною заявницею адресою, провівши зовнішній огляд, не виявили видимих тілесних ушкоджень на її тілі. Втім, судово-медична експертиза дала однозначний висновок, що смерть бабусі настала внаслідок механічної асфіксії. Окрім того, під час огляду помешкання загиблої слідчо-оперативна група виявила та вилучила низку беззаперечних доказів того, що хтось таки вкоротив їй віку.

Відтак, відповідна інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньо визначеною правовою кваліфікацією за ч.1 ст.115 (Вбивство) Кримінального кодексу України.

Під час проведення слідчо-розшукових дій, направлених на встановлення особи, яка позбавила життя літню жінку, правоохоронці поступово відтворили останній день життя загиблої і таки затримали ймовірного винуватця.

– Було встановлено, що ймовірним зловмисником може бути 15-річний місцевий житель, який навідувався до будинку бабусі у фатальний вечір з метою заволодіння її грошовими збереженнями, - розповідає начальник управління карного розшуку УМВС Житомирщини Віктор Бугира. – Причетність підлітка до вчинення тяжкого злочину обґрунтована низкою вилучених у будинку речей та слідової інформації, які стали беззаперечними доказами у провадженні. У вчиненні тяжкого злочину хлопець зізнався та повідомив подробиці, які могли бути відомі лише йому.

Слід зазначити, що затриманий, не зважаючи на свій юний вік, зважився на жорстокий злочин через банальне бажання нажитися на чужих статках. У літньої жертви він відібрав майже 3 тисячі гривень, а потім безжально позбавив її життя.

Окрім того, парубок уже відзначився низкою протиправних діянь і упродовж останніх трьох місяців неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців, учиняючи то вуличні дебоші, а то й дріб'язкові крадіжки. Врешті батьків затриманого хлопця, які не приділяли вихованню дитини належної уваги, у поточному році навіть притягнули до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов'язків. Тож хлопцеві давали шанси на виправлення своєї поведінки, а батькам – на перевиховання дитини. Втім, від добра, як кажуть, добра не вийшло.

Парубка затримали в порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. А попередня правова кваліфікація була змінена на п.6 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів) ККУ. Тож нині досудове слідство триває. Продовжується проведення низки призначених експертиз та інших слідчих дій.

За чинним законодавством, умисне убивство, вчинене з корисливих мотивів, карається однозначним позбавленням волі строком від 10 до 15 років або ж довічним ув'язненням.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ