На Житомирщині міліція затримала "підкапотного" злодія-рецидивіста

На Житомирщині міліція затримала "підкапотного" злодія-рецидивіста

03.12.14 19:25 0 618
Оперативники карного розшуку Бердичівського міськвідділу міліції затримали 41-річного місцевого жителя, який спеціалізувався на викраденні автодеталей і магнітол з транспортних засобів. Триває досудове розслідування.

Лише за одну ніч у м. Бердичеві невідомим було обікрадено п'ять автомобілів. Уранці власники транспортних засобів повідомили до міліції про зникнення з-під капотів їх автівок акумуляторних батарей, а подекуди й магнітол із салонів.

За кожним з цих фактів були відкриті кримінальні провадження, у рамках яких правоохоронці розпочали проведення слідчо-розшукових дій, направлених на встановлення особи зловмисника.

– Аналіз вилученої на місці подій слідової інформації, а також узагальнення зібраних даних дозволили припустити, що усі ці крадіжки вчиняються однією й тією ж особою, - каже начальник Бердичівського міськвідділу міліції Роман Зайцев.

Тож правоохоронці відмітили, що характер вчинення крадіжок з автомобілів у всіх випадках однаковий: для наживи обиралися автівки вітчизняних марок, не обладнані сигналізацією, зловмисник проникав до салону шляхом пошкодження замка на дверцятах, а вилучені сліди пальців рук у всіх випадках були ідентичними. Окрім того, обікрадені автомобілі знаходилися в одному мікрорайоні міста.

Згодом припущення міліціонерів знайшли свої об'єктивні підтвердження. Невдовзі оперативники встановили особу крадія, яким виявився 41-річний місцевий житель, і затримали його. Чоловік у минулому вже мав проблеми із законом за вчинення аналогічних майнових злочинів.

Сам затриманий свою причетність до злодіянь визнав, пояснивши, що «взятися за старе» його спонукало скрутне матеріальне становище. Мовляв, через наявність судимості йому важко було працевлаштуватися, от він і вигадав новий спосіб заробітку. Як з'ясувалося, викрадені акумулятори та магнітоли останній здавав до ломбардів або ж продавав на місцевому ринку. Отримані ж від того кошти витрачалися на алкоголь та різні розваги.

Нині у зловмисника вилучено частину викрадених речей, які він ще не встиг реалізувати. Правоохоронці встановлюють місця знаходження решти. Окрім того, чоловіка перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території району. Наразі ж встановлено близько десятка подібних випадків за його участі.

Ірина Коломієць,

Бердичівський МВ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Звернення ПАТ ...

КОМЕНТАРІ