Житомирщина отримала мобільну лабораторію для профілактики ВІЛ-інфекції

Житомирщина отримала мобільну лабораторію для профілактики ВІЛ-інфекції

03.12.14 16:25 0 661
З нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом до 12 областей України надійшли 12 спеціалізованих мобільних амбулаторій для подальшої роботи з профілактики ВІЛ-інфекції, вірусних гепатитів та інших соціально небезпечних хвороб серед найуразливіших верств населення.

Житомирщина також отримала такий автомобіль, закуплений МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» за кошти Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. Про це повідомляє департамент охорони здоров'я облдержадміністрації.

Директор ГО «Перспектива» Олексій Котвицький разом із головним лікарем Житомирського обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом Юрієм Галінським презентували сучасно обладнану мобільну амбулаторію, яка працюватиме для Житомира і за його межами.

Машина повністю пристосована для проведення тестування та надання медико-консультативної допомоги представникам груп ризику щодо інфікування ВІЛ. Відділення салону укомплектовані необхідними меблями, гінекологічним кріслом, холодильником, ультрафіолетовим бактерицидним опромінювачем, утилізатором, умивальником. Для ефективної роботи у різних погодних умовах автомобіль обладнано системами кондиціонування, вентиляції повітря та опалювання салону. З урахуванням сучасних викликів автомобіль додатково оснащено універсальним кріпленням для перевезення нош, отже, у разі потреби, амбулаторія зможе навіть транспортувати поранених.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: поза ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ