В Житомирській області внаслідок зниження температури повітря теплопостачальні підприємства усіх регіонів перевищили доведені обсяги споживання природного газу

В Житомирській області внаслідок зниження температури повітря теплопостачальні підприємства усіх регіонів перевищили доведені обсяги споживання природного газу

03.12.14 14:24 0 608
Стан проходження опалювального сезону, підготовки до роботи в зимових умовах та дотримання доведених обсягів споживання природного газу,– ці питання розглядались під час всеукраїнської селекторної наради, що відбулася 2 грудня під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Кістіона.

Під час наради наголошувалось на тому, що в зв'язку зі зниженням температури повітря регіони мають забезпечити ефективну цілодобову роботу диспетчерських служб, підсилити діяльність регіональних штабів, забезпечити готовність до роботи аварійно-відновлювальних бригад з відповідним матеріальним та технічним забезпеченням.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Андрія Білоусова, головним завданням є економія та суттєве зменшення споживання природного газу. Цього вдалося досягти зокрема завдяки переведенню котелень на альтернативні види палива. За цим показником Житомирська область – одна з найкращих у державі.

Що стосується фактичного споживання природного газу, то в цілому по Україні протягом серпня-жовтня теплопостачальні підприємства спожили на 34% менше від доведених лімітів. За останньою інформацією НАК «Нафтогаз України», внаслідок зниження температури повітря споживання природного газу теплопостачальними підприємствами протягом листопада становить 1 млрд. куб. м – перевищення складає 314 млн. куб. м, або 43 %. Так, на 60 і більше відсотків перевищили свої ліміти Чернігівська, Миколаївська, Херсонська, Чернівецька та Донецька області. Представники Міністерства звернулись до керівників областей із проханням забезпечити дотримання передбачених лімітів.

Як зазначив у своєму виступі на селекторній нараді перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, із 117 котелень, які заплановано перевести на альтернативні види палива, відповідні роботи проведені у 101. Решта котелень буде переведена на тверде паливо протягом грудня. Цей напрямок діяльності перебуває під особистим контролем голови облдержадміністрації Сергія Машковського.

За інформацією посадовця, профільні служби та відомства Житомирщини готові до роботи в зимовий період. Так Служба автомобільних доріг в області в повному обсязі забезпечена піскосумішшю. Здійснюються заходи щодо очищення автомобільних доріг.

В області є два житлово-комунальних господарства, які мають заборгованість із виплати заробітної плати. Це КП «Господарник» у Брусилівському районі (сума заборгованості - 209 тис. грн.) та ВЖРЕП №3 у Житомирі (150 тис. грн.). Геннадій Дмитренко зауважив, що дане питання перебуває на контролі, і запевнив – до кінця року проблема буде вирішена.

За словами посадовця, завдяки інтенсивній роботі по переведенню котелень на альтернативні види палива в області вдалося досягти економії споживання природного газу і дотримання лімітної дисципліни. Однак зараз, внаслідок зниження температури повітря, зафіксовано перевищення споживання блакитного палива на 42%. Зусилля влади і відповідних профільних підрозділів і підприємств надалі будуть спрямовані на те, щоб не допустити перевищення ліміту газу.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ