В Житомирській області під час пожежі в житловому будинку загинуло подружжя пенсіонерів

В Житомирській області під час пожежі в житловому будинку загинуло подружжя пенсіонерів

03.12.14 09:01 0 662
02 грудня о 05:30 на пункт зв’язку 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Червоноармійськ надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в селі Івановичі.

По прибуттю вогнеборців на місце події будинок був повністю охоплений вогнем. Зі слів сусідів, всередині оселі могли бути двоє господарів-пенсіонерів – подружня пара, обоє 1932 року народження. Чоловік - інвалід 1-ї групи. Під час проведення розвідки в одній із кімнат будинку рятувальники виявили біля ліжка його обгоріле тіло. А згодом їм вдалося віднайти і рештки тіла жінки, яке через прогоряння підлоги опинилося у підвалі будинку.

Локалізувати пожежу вдалось о 07:30, та остаточно ліквідувати об 11:00. Вогнем знищена покрівля, перекриття та домашнє майно.

Зі слів односельців, жінка частенько виймала з грубки жар на дерев’яну підлогу. Тим самим створюючи загрозу виникнення займання. Однак, що призвело до пожежі цього разу, ще належить з’ясувати фахівцям.

Низька температура повітря відразу ж знайшла своє відображення на ситуації з пожежами в області. Тільки за останню добу з 1 на 2 грудня в області сталося 8 пожеж, на яких 5 осіб загинуло, переважно люди похилого віку.

Щоб не допустити у помешканнях пожеж, пов’язаних із інтенсивним використанням приладів опалення, рятувальники радять не допускати перегріву печей, слідкувати, щоб не було в стінках печей та димарів тріщин. Для захисту підлоги перед дверцятами топки необхідно прибити металевий лист розміром 50х70 см. У місцях проходу димаря через дерев’яні конструкції стелі має бути влаштована протипожежна розділка з цегли.

Забороняється користуватися для розпалу печей легкозаймистими рідинами, приставляти або вішати на нагріті поверхні ковдри, сушити, складати на печах одяг, дрова та інші предмети. За обігрівальними приладами та піччю, що топиться, повинен бути постійних нагляд. Категорично не можна доручати таку справу дітям!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вимкнення світла в ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ