В Чернівецькій області внаслідок обмороження чоловік госпіталізований до лікувального закладу

В Чернівецькій області внаслідок обмороження чоловік госпіталізований до лікувального закладу

03.12.14 08:00 0 601
1 грудня до хірургічного відділення Сторожинецької центральної районної лікарні було госпіталізовано мешканця смт. Красноїльськ, чоловіка 1940 року народження, з обмороженням пальців ніг ІІІ-ІV ступенів. Стан потерпілого середньої важкості.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: існує декілька простих правил, дотримання яких дозволить уникнути обмороженню чи переохолодженню організму. Не вживайте алкогольних напоїв – алкогольне сп’яніння сприяє високій утраті тепла, в той же час викликає ілюзію тепла. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Верхній одяг бажано носити непромокаючий. Повернувшись додому після довготривалої прогулянки по морозу, обов’язково впевніться у відсутності обмороження кінцівок, вух та носа. В разі необхідності своєчасно розпочинайте лікування обмороження. Якщо під час перебування на відкритому повітрі ви відчуваєте початок переохолодження, негайно зайдіть до теплого приміщення – магазину, кафе, під’їзду – для зігрівання та огляду місць потенційного обмороження. Якщо у вас зламалася машина на значній відстані від населеного пункту або в незнайомій місцевості, краще залишатися в ній та викликати допомогу по телефону або чекати іншого автомобіля.

Дії при наданні першої медичної допомоги відрізняються в залежності від ступеню обмороження, стану загального охолодження організму людини, його віку та наявних хвороб. При наданні першої допомоги необхідно припинити дію охолодження, зігріти кінцівки для відновлення кровообігу в уражених холодом тканинах із метою попередження розвитку інфекційних ускладнень. У першу чергу слід направити постраждалого до найближчого теплого приміщення, зняти з нього взуття, верхній одяг, шкарпетки та рукавички. Одночасно з проведенням заходів, потрібно викликати швидку медичну допомогу для проведення кваліфікованих заходів щодо рятування постраждалого. При загальному охолодженні організму людини легкого ступеню достатньо ефективним методом лікування є зігрівання постраждалого в теплій ванній при початкової температурі води 24 С, поступово температуру води збільшують до нормальної температури тіла людини. В разі наявності у постраждалого середнього або важкого ступеню охолодження, з порушенням дихання та кровообігу, людину необхідно швидко відвезти до лікувального закладу.

Пам’ятайте, що виконання цих правил безпеки допоможе зберегти ваше здоров’я.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ