В Чернівецькій області скажи "Ні" насильству в сім'ї

В Чернівецькій області скажи "Ні" насильству в сім'ї

03.12.14 14:15 0 612
Осередком суспільства є сім'я. В ній закладаються основи буття людини, а також її духовні, світоглядні якості. Від благополуччя родини багато в чому залежить моральний стан суспільства.

На жаль, природне бажання знайти сімейний спокій для великої кількості громадян залишається нездійсненною мрією. Насильницькі дії з боку рідних членів родини — батьків, подружжя, дорослих дітей, часто завдають набагато більшої шкоди, ніж аналогічні вчинки з боку чужих осіб.

Насильство в сім'ї є серйозним порушенням прав людини та родини, які держава має відстоювати та захищати. На захисті стоїть Закон України “Про попередження насильства в сім'ї”. Згідно з юридичним визначенням цього офіційного правового документу, насильство в сім'ї — це будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного та економічного спрямування одного члена сім'ї по відношенню до іншого, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи людини та громадянина, і наносять шкоду моральну, фізичну чи психічну.

Існує ряд заходів щодо попередження насильства у сім'ї, серед яких є проведення корекційних програм. У разі вчинення особою насильства у сім'ї, після отримання нею офіційного попередження про неприпустимість таких дій служба дільничних інспекторів міліції або кримінальна міліція у справах дітей видає цій особі під розписку направлення на проходження корекційної програми, яку проводить фахівець з соціальної роботи Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Не дозволяйте себе ображати, принижувати, не допускайте по відношенню до себе дій, які можуть привести до насильства. Кожен, хто потенційно може здійснити насильницькі дії, повинен знати, що він обов'язково буде покараний.

Ольга ЮРЦЕНЮК,

старший інспектор по роботі з населенням,

капітан міліції Кіцманського РВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ