На Вінниччині родини загиблих у ході проведення АТО в східних областях України отримали матеріальну допомогу у розмірі 30 тис.гривень з обласного бюджету

На Вінниччині родини загиблих у ході проведення АТО в східних областях України отримали матеріальну допомогу у розмірі 30 тис.гривень з обласного бюджету

03.12.14 12:20 0 668
За інформацією департаменту цивільного захисту ОДА, на виконання доручення голови облдержадміністрації Анатолія Олійника щодо супроводу сімей осіб, які загинули в ході проведення антитерористичної операції в східних областях України та Героїв Небесної Сотні, а також з метою координації діяльності з питань супроводу таких сімей визначений телефон «гарячої» лінії. З початку роботи на лінію звернулося 25 громадян, всі звернення опрацьовані і надана відповідь. Ведеться облік загиблих та поранених у ході проведення АТО.

Кожній сім'ї загиблого облдержадміністрацією виділена матеріальна допомога у розмірі 10 тис.гривень на поховання.

На установами Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області призначено та виплачується 27 пенсій у зв'язку з втратою годувальника. 40 сім'ям встановлений статус особи, на яку поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

З початку АТО отримали поранення і надана лікарська допомога 135 особам, а також взяті на облік 23 родини мобілізованих, які потребують особливої уваги. Уточнення інформації здійснюється щоденно.

Забезпечено, в межах наявних можливостей, надання матеріальної допомоги та оперативне розв'язання житлово-побутових проблем, з якими звертаються члени сімей загиблих та поранених військовослужбовців.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 серпня 2014 року № 729-р «Про виділення коштів для закупівлі житла» та постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2014 року № 476 «Про деякі питання забезпечення житлом військовослужбовців та членів їх сімей» Вінницький області виділені кошти у сумі 1455,53 тис.грн. та 214,5 тис.грн.

На даний час укладені договори про участь у Фонді фінансування будівництва 5 квартир для сімей загиблих військовослужбовців в м. Вінниці у 9 мікрорайоні «Вишенька» 5 черга забудови по вул. Келецькій. Також, укладено договір купівлі-продажу квартири в м. Могилів-Подільський для сім ї загиблого військовослужбовця.

Медичні заклади області в повній мірі забезпечують обслуговування та надання лікарської допомоги членам сімей загиблих.

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації взяті на облік 17 учнів, батьки яких загинули під час проведення операції на сході країни. Їм надається матеріальна допомога, з окремими працюють психологи.

Станом на 28 листопада 2014 року до Головного управління держземагенства у Вінницькій області та сільських, селищних та міських рад звернулось 947 учасників антитерористичної операції з клопотаннями про отримання земельних ділянок. 817 громадян вже отримали накази про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на загальну площу 251,55 га. 104 учасникам антитерористичної операції підготовлено та видано накази (рішення) про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу їх у власність.

Структурними підрозділами облдержадміністрації, територіальними органами міністерств та іншими центральними органами виконавчої влади у Вінницький області станом на 28.11.14 р. для забезпечення учасників АТО теплими речами були перераховані кошти на благодійний рахунок фонду «Без кордонів» на суму 90151 грн.

Учасникам АТО та жителям звільнених від терористів населених пунктів Донецької та Луганської областей надана гуманітарної допомоги волонтерськими, громадськими організаціями та населенням області на загальну суму 19 млн. 746 тис. грн. В тому числі: бронежилети – 1660 штуки, шоломи -755 штук, 1677 пар взуття, технічні засоби -1281 одиниця, продукти харчування –2052,4 тонн, засоби індивідуальної гігієни – 94,45 тонн.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Херсонські активісти ...

КОМЕНТАРІ