Вінниччина досягла вагомих результатів у залученні в економіку області іноземних інвестицій

Вінниччина досягла вагомих результатів у залученні в економіку області іноземних інвестицій

03.12.14 08:54 0 615
Завдяки плідній роботі над покращенням інвестиційного клімату, лише у січні – вересні 2014р. в економіку області іноземними інвесторами вкладено 28,3 млн. дол. США прямих інвестицій. Загалом, з початку інвестування, в економіку області вкладено 272,3 млн. дол. США, що в розрахунку на одну особу населення складає 168,6 дол. Переважна більшість інвестицій - 237,6 млн. дол. (87,2% загального обсягу акціонерного капіталу) надійшла з країн ЄС.

Більшу частину інвестицій (164,1 млн. дол. або 60,2% від загального обсягу) зосереджено в промисловості, зокрема 132,9 млн. дол. у переробній галузі (згідно інформації Головного управління статистики у Вінницькій області).

У 2014р. вже реалізовано більше 20 інвестиційних проектів у промисловості та суміжних галузях економіки – це більше 200 нових робочих місць для жителів області.

Окрім того, обласною державною адміністрацією підтримується впровадження 57 довготермінових інвестиційних проектів у промисловості та суміжних галузях, що реалізовуються приватними інвесторами. Загальна вартість яких близько 23,5 млрд. грн. Завершення реалізації даних проектів дозволить створити 4500 нових робочих місць.

Серед інших слід виділити проекти:

- Введення в дію ІІ черги будівництва птахокомплексу для виробництва м'яса бройлерів філії «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика» в м. Ладижин Тростянецького району потужністю 110 тис. тонн м'яса птиці на рік. Проект є одним з наймасштабних в Україні та передбачає створення 10 тис.робочих місць.

- Реконструкція та розширення виробництва на ТОВ «Люстдорф» Іллінецького району;

- Реконструкція на ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат»;

- Реконструкція виробничого корпусу молочного комбінату в фармацевтичний завод «Інфузія» по виробництву інфузійних розчинів в с. Вінницькі Хутори Вінницького району;

- Будівництво заводу з розливу питної води ПП «Водаландия» в с. Антонівка Барського району .

Протягом 2014 року обласна державна адміністрація спрямовувала свою діяльність на розвиток співробітництва з регіонами країн-членів Євросоюзу, країн СНД та інших країн світу.

Спільно з Вінницьким регіональним центром з інвестицій та розвитку розроблено інвестиційний паспорт Вінницької області (українською та англійською мовами), в якому зазначені характеристика регіону та пропозиції для інвесторів.

Важливим напрямком співробітництва Вінниччини з країнами світу є реалізація 12 міжнародних Угод про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво між Вінницькою обласною державною адміністрацією та окремими регіонами Польщі, Білорусі, Румунії, Молдови, що в свою чергу надає можливість більш плідно розвивати співробітництво та виявляти сфери взаємної зацікавленості.

Взаємний обмін делегаціями – постійна практика в діяльності ОДА, що дає справді відчутні результати.

Так, у квітні 2014 року делегація Вінницької області перебувала в м.Кельце Республіки Польща. Головною метою візиту стала участь в VI Міжнародній виставці сільського туризму та агротуризму «АГРОТРЕВЕЛ».

В травні делегація Вінниччини на чолі з головою облдержадміністрації перебувала в Ясському повіті Румунії для обговорення подальших напрямів співпраці між регіонами, а також перейняття досвіду Ясського повіту в сфері залучення коштів Європейського Союзу на розвиток інфраструктури,

В кінці червня поточного року делегація Вінницької області відвідала Гомельську область Республіки Білорусь з метою розвитку двостороннього співробітництва та взяла участь у ІІ Економічному Транскордонному Форумі Єврорегіону «Сірет-Прут-Ністру» у м. Бельце Республіки Молдова.

18 вересня 2014 року делегація Вінницької області на чолі з головою облдержадміністрації Анатолієм Олійником на запрошення президента Ясської повітової ради взяла участь у виїзному семінарі Комісії з політики територіальної згуртованості (COTER) в Ясському повіті Румунії.

Учасники семінару Комісії COTER детально розглянули питання налагодження взаємозв'язку віддалених регіонів Європейського Союзу з центральними регіонами, тим самим підкреслюючи важливість транспортної інфраструктури як інструменту територіальної єдності.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вимкнення світла в ...

КОМЕНТАРІ