На Вінничині опалювальний сезон цьогоріч проходить у складних умовах обмежень на споживання природного газу (+фото)

На Вінничині опалювальний сезон цьогоріч проходить у складних умовах обмежень на споживання природного газу (+фото)

03.12.14 13:11 0 669
Про це йшла мова 2 грудня на селекторній нараді Мінрегіону в режимі відеоконференц-зв'язку з центральними органами виконавчої влади, обласними державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування та теплопостачальними підприємствами України. Учасники наради обговорювали питання, пов'язані із забезпеченням сталого проходження опалювального сезону 2014-2015 років та скороченням споживання природного газу теплопостачальними підприємствами.

У Вінницькій студії Укртелекому в нараді взяли участь: перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, керівники відповідних структурних підрозділів ОДА та керівники підприємств житлово-комунального господарства.

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Кістіон, який головував на нараді, відзначив загальну негативну тенденцію - недотримання в областях доведених лімітів споживання природного газу. Тільки за листопад поточного року загальне перевищення лімітів споживання газу по країні становило 314 млн. куб., або на 34 % більше від запланованого.

«Прошу керівництво регіонів відповідально ставитися до питання дотримання лімітів споживання газу. Тим більше, що виділені кожній області ліміти визначалися з урахуванням скорочення споживання природного газу на 30% теплогенеруючими підприємствами і кожна область брала на себе відповідальність забезпечити це питання. Скорочення споживання газу та проходження опалювального періоду в рамках затверджених Урядом обсягів природного газу для кожної області є запорукою сталого забезпечення споживачів теплом», - звернувся до представників регіонів Володимир Кістіон.

Він наголосив на необхідності ще раз переглянути обласні Плани зі зменшення споживання природного газу теплопостачальними підприємствами, та, в разі необхідності, внести корективи і забезпечити дотримання лімітів споживання газу протягом опалювального періоду.

Якщо ситуація не зміниться і в областях і надалі перевищуватимуть споживання визначених Урядом обсягів газу, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України поінформував про можливе направлення до Кабінету Міністрів України та Адміністрації Президента України клопотань про притягнення до дисциплінарної відповідальності голів та профільних заступників голів обласних державних адміністрацій за недотримання лімітів споживання газу.

Однак, Вінницька область була названа у переліку тих регіонів, які виконали заплановані заходи по енергозбереженню,зокрема – переведенню котелень на альтернативні види палива, більше як на 90%, тоді як Чернівецька, Волинська, Сумська – лише на 10%.

Доповідаючи про стан проходження опалювального сезону на Вінниччині, Андрій Гижко зазначив: «Опалювальний сезон в області проходить стабільно. На даний час всі категорії споживачів забезпечені послугами з теплопостачання та гарячого водопостачання. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року споживання газу зменшено на 11,5 млн. кубічних метрів або на 28,4%. За вересень-листопад виконані роботи по переведенню на альтернативні види палива – 80 котелень бюджетних установ, завершуються роботи – на 66. Це дасть економію газу в обсязі 7 млн. кубічних метрів газу за опалювальний період».

Він також повідомив, що областю за 4 місяці понад ліміту спожито 647,7 тис. кубічних метрів газу, що прирівнюється споживанню газу за 1 добу.

Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств області за спожитий природний газ з початку 2014 року складає 133,2 % (спожито природного газу на суму 209,7 млн. грн., оплачено 279,3 млн. грн.).

Станом на 01.12.2014 року НАК «Нафтогазом України» укладено договори на постачання природного газу з 32 підприємствами, установами та організаціями області, в тому числі з підприємства, що надають послуги з теплопостачання.

На 1грудня 2014 року спецрахунки відкрили 9 із 12 підприємств, що споживають природний газ для вироблення теплової енергії. Три підприємства : «Міськжитлотепло ТОВ», промислово-виробничий комплекс ВП ПАТ «Миронівський», ВІНТЕА ТОВ спецрахунки не відкрили, оскільки не споживають природний газ для вироблення тепла та не мають заборгованості перед НАК «Нафтогаз України».





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: на ...
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ