Вимкнення світла в Хмельницькому та районах області пов’язане із пошкодженням енергоблоку Запорізької АЕС

Вимкнення світла в Хмельницькому та районах області пов’язане із пошкодженням енергоблоку Запорізької АЕС

03.12.14 08:57 0 714
Почергове вимкнення світла в Хмельницькому та районах області пов'язане із пошкодженням третього енергоблоку Запорізької атомної електростанції. Про це під час «гарячої» телефонної лінії «Запитай у влади» повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Симчишин.

За його словами, така ситуація склалася не на Хмельниччині, а й у всій Україні.

Прогнозуючи, що переважна більшість дзвінків громадян та питань журналістів буде стосуватися саме цієї ситуації, до спілкування також запросили головного інженера ПАТ “Хмельницькобленерго” Анатолія Степанюка. Він детально пояснив ситуацію та поінформував, що у зв'язку з аварійною зупинкою блоку Запорізької АЕС та недостатнім надходженням палива на теплові електростанції, за командою диспетчера об'єднаної енергосистеми з 1 грудня цього року з 9 години 15 хвилин введені аварійні відключення окремих груп споживачів електричної енергії.

Поки що ввели 10 черг аварійних відключень на 126 МВт.

Головний інженер ПАТ “Хмельницькобленерго” Анатолій Степанюк звернув увагу на те, що розпорядження про застосування графіків аварійних відключень підприємство отримало від Державного підприємства «Національна енергокомпанія України «НЕК Укренерго». Графіки вводяться в дію протягом 15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України. Саме він і визначає тривалість та обсяги відключень електроенергії. У зв'язку з цим, обленерго і не може завчасно повідомити громадян про відсутність світла, за створені незручності Анатолій Степанюк вибачився від імені компанії.

«Коли і які саме частини міста будуть знеструмлені, сказати заздалегідь ніхто не зможе. Світло вимикатимуть на 2 години, по 2-3 рази на день.» - пояснив Анатолій Степанюк. Компанія повинна оперативно реагувати на усі розпорядження, аби не допустити спеціальних графіків відключень, коли без електроенергії можуть залишити соціальні заклади (садочки, школи, лікарні) та об'єкти, що забезпечують життєдіяльність міста (котельні, водонапірні станції).

У зв'язку з важливістю ситуації головний інженер ПАТ “Хмельницькобленерго” звернувся до всіх хмельничан з проханням максимально обмежити споживання електроенергії, особливо у години пікових навантажень, та без зайвої потреби не використовувати потужні електроприлади.

Додаткову інформацію щодо аварійних відключень можна отримати в інформаційному центрі ПАТ «Хмельницькобленерго» та за номером контакт-центру: 0 800 50 50 62 зі стаціонарних та мобільних телефонів. Сайт компанії: http://www.hoe.com.ua/

Довідка.

Графіки аварійних відключень введено у зв'язку з аварійним відключенням 28 листопада енергоблоку №3 Запорізької атомної електростанції потужністю 1000 МВт, аварійним ремонтом 19 енергогенеруючих одиниць на теплових електростанціях, а також через низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, дисбалансом між виробництвом і збільшенням споживання електроенергії через зниження температури. Тому для запобігання порушення гранично допустимих режимів роботи гідроелектростанцій і необхідністю забезпечити надійну роботу Об'єднаної енергосистеми України вводяться такі заходи.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ