Безпека мешканців Прикарпаття у зимовий період – спільними зусиллями рятувальників та газовиків

Безпека мешканців Прикарпаття у зимовий період – спільними зусиллями рятувальників та газовиків

03.12.14 11:05 0 654
В Управлінні ДСНС в області відбулася спільна прес-конференція начальника Управління полковника служби цивільного захисту Володимира Чернецького та заступника голови правління – головного інженера ПАТ «Івано-Франківськгаз» Ігоря Височанського на тему «Дотримання правил пожежної безпеки під час експлуатації газових приладів в зимовий період».

Розпочинаючи зустріч з журналістами очільник обласного рятувального відомства навів присутнім статистку про стан пожеж та випадків загибелі на них за 11 місяців цього року та зазначив, що зимовий період для рятувальників – це особлива пора, яка характеризується збільшенням пожеж саме з причин нехтуваннями мешканцями Прикарпаття правил пожежної безпеки під час експлуатації елетро- та газових приладів, а також під час користування пічним опаленням.

– І більша частина таких пожеж, – підкреслив Володимир Володимирович, - виникає у сільській місцевості, в них гинуть, як правило, особи без певного роду занять та пенсіонери, тобто найнезахищеніші верстви населення. Адже тільки за минулі вихідні на Прикарпатті трапилося 13 пожеж, дві з яких мали трагічні наслідки – у вогні загинули два чоловіки віком 54 та 58 років.

Як свідчить практика, людський фактор і надалі залишається домінуючим фактором серед причин виникнення пожеж і за даних умов профілактична та масово-роз’яснювальна робота серед населення є важливим інструментом для запобігання трагедій. Велику роль у цьому відіграють саме засоби масової інформації, з якими в Управлінні налагоджена плідна і ефективна співпраця.

Також Володимир Чернецький звернувся до мешканців області бути обережними під час користування вогнем, дотримуватися відповідних правил безпеки при користуванні електро- та газовими приладами, дбати про власну безпеку та рідних і близьких у побуті.

У свою чергу, заступник голови правління – головний інженер ПАТ «Івано-Франківськгаз» Ігор Височанський зазначив, що понад 90 відсотків трагедій у зимовий період трапляються з вини споживачів, а причинами трагедій найчастіше стають самовільні установка, заміна і підключення газових приладів, несправні чи заклеєні димові та вентиляційні канали, залишені без нагляду працюючі газові прилади та використання їх не за призначенням.

– Однією з найбільш поширених причин нещасних випадків є отруєння чадним газом, – зазначив Ігор Іванович, – і цього року трапилося два таких випадки, адже чадний газ засвоюється кров’ю в сорок разів швидше ніж кисень, що призводить до швидкої втрати свідомості і смерті. Тож, потрібно усвідомлювати, що основні правила безпеки є прості, доступні кожному споживачеві, а їх недотримання може призвести до трагічних насідків.

Також присутні відповіли на запитання журналістів.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ