В Управлінні ДСНС в області провели навчально-методичний семінар психологів служб Прикарпаття

В Управлінні ДСНС в області провели навчально-методичний семінар психологів служб Прикарпаття

03.12.14 13:00 0 706
В умовах сучасних українських реалій все більшої ваги набуває не лише соціальна адаптація громадян зі Сходу та Півдня України, але й їх психологічний стан. Після пережитих подій та хвилювань ці люди потребують душевної реабілітації, спеціальної роботи з фахівцями для того, щоб поглянути на свої проблеми під іншим кутом зору та знайти конструктивні шляхи їх вирішення.

В Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області провели навчально-методичний семінар психологів служб Прикарпаття на тему «Надання екстреної психологічної допомоги постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій, подій та їх наслідків, надання психологічної допомоги вимушеним переселенцям зі Сходу України та АР Крим».

Організатори заходу ставили собі за мету визначити порядок залучення і завдання психологів служб області для надання спеціалізованої допомоги тим, хто цього потребує, підвищити професійний рівень його учасників та обмінятися практичним досвідом роботи з питань оперативного реагування на надзвичайні ситуації.

У навчально-методичному семінарі взяли участь керівництво та психологи Управління ДСНС в області, керівництво регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО, координатор супервізійного центру міста Івано-Франківська (для роботи з практичними психологами).

На заході обговорили основні завдання психологічної допомоги у екстрених ситуаціях, загальні принципи, правила, методи і способи її надання, алгоритм дій психологічної служби ДСНС України. Пригадали й техніки екстреної психологічної допомоги.

Крім того, підняли питання про нагальну необхідність проведення супервізій для психологів, котрі працюють з тимчасово переселеними особами, для попередження професійного вигорання самих фахівців.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцький міський голова ...
Наступна новина: Чернівецька область: на ...

КОМЕНТАРІ