Чернігів: Міська рада затвердила Програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей

Чернігів: Міська рада затвердила Програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей

03.12.14 11:59 0 801
Під час пленарного засідання 45-ї сесії Чернігівської міської ради 6 скликання 28 листопада депутати міської ради одноголосно прийняли Програму підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Чернігова.

Програма включає комплекс заходів, що здійснюються на місцевому півні з метою матеріальної, соціальної, юридичної та психологічної підтримки учасників АТО та членів їх сімей, сприяння вирішенню їх побутових проблем.

Перед присутніми на сесії з питань надання необхідної підтримки бійцям АТО виступив голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев'янко. "В умовах фактично неоголошеної війни найважливіше завдання – працювати на перемогу!" – наголосив А. Дерев'янко. – "Втім, після закінчення бойових дій бійців АТО необхідно адаптувати до мирного життя. Це і питання професійної підготовки й соціального захисту та інші."

На його переконання, одне з головних питань, це забезпечення бійців АТО житлом. Проте, це може бути і земельна ділянка, і грошова компенсація для купівлі житла. Є також пропозиції побудувати котеджне містечко для учасників бойових дій. Він розповів про впровадження державної політики щодо вирішення питань соціального захисту учасників АТО. Надання пільг учасникам АТО здійснюватиметься після отримання ними статусу учасників бойових дій.

На вимогу присутніх на сесії представників чернігівських батальйонів, які беруть участь у бойових діях на сході країни, земельні питання порядку денного були зняті з розгляду. А для виділення земельних ділянок бійцям АТО за їх пропозицією вирішено створити комісію, до якої, крім депутатів, увійдуть представники чернігівських батальйонів та волонтери.

Міська рада також затвердила "Програму розвитку туристичної галузі і міжнародних відносин міста Чернігова та сприяння залучення інвестицій на 2015-2016 роки" та "Програму організації дорожнього руху на автомобільних дорогах, вулицях міста Чернігова на 2015-2017 роки".

Зважаючи на кількість зареєстрованих правоохоронними органами правопорушень, вчинених у стані алкогольного сп'яніння поблизу магазинів, які здійснюють торгівлю алкогольними напоями у нічний час та численні скарги жителів міста на порушення громадського порядку депутати обмежили реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на території міста у нічний час з 22.00 до 8.00. Обмеження не стосується закладів ресторанного господарства. До порушників діючого законодавства, за поясненнями начальника міськвідділу міліції, після фіксування таких випадків, можуть застосовуватись, окрім штрафів, більш жорсткі санкції, аж до позбавлення ліцензій відповідних суб'єктів на здійснення торгівлі.

Крім того, депутати внесли зміни та доповнення до регламенту міської ради, згідно з якими за вимогою одного з депутатів можуть виводитися на екран результати поіменного голосування.

У роботі сесії взяли участь депутати Верховної Ради України Валерій Куліч і Олег Купрієнко.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Закарпаття: на Хустщині ...

КОМЕНТАРІ