Чернігівська область: причина пожеж - пічне опалення

Чернігівська область: причина пожеж - пічне опалення

03.12.14 08:07 0 632
За минулу добу на Чернігівщині рятувальники ліквідували 3 пожежі, що виникли через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

1 грудня о 17:10 загорівся житловий будинок у с. Любечанинів Козелецького району, внаслідок чого вогнем знищено 10 кв. м даху оселі. Причина - відсутність безпечної відстані від печі до дерев’яної стіни будинку.

Цього ж дня о 18:15 у одному з приватних дворів с. Дримайлівка Куликівського району зайнялася літня кухня. Вогнем знищено покрівлю та пошкоджено перекриття споруди. Причина - загоряння сажі у димарі печі.

2 грудня о 01:53 виникла пожежа житлового будинку в с. Філонівка Сосницького району, внаслідок якої вогнем знищено помешкання. Причина - тріщини у димарі печі.

Щоб уникнути подібного лиха, рятувальники закликають населення стежити за тим, щоб у димарях не накопичувалася сажа, печі мали протипожежні розділки (відступки) від горючих конструкцій будівель, своєчасно слід оглядати зовнішній стан печі, димових труб на наявність тріщин, на горищі усі димові труби та стіни, в яких проходять димові канали, мають бути заштукатурені й побілені.

Пам’ятайте! Виконання цих простих, але вкрай необхідних правил, допоможе зберегти ваше житло, майно та, найголовніше, життя! Будьте свідомі та пильні, дотримуйтесь правил пожежної безпеки й навчайте цьому своїх дітей.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Тернополі оголошено ...

КОМЕНТАРІ