Рівненщина: рятувальники в рамках громадської акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» провели для дітей екскурсію в пожежно-рятувальну частину

Рівненщина: рятувальники в рамках громадської акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» провели для дітей екскурсію в пожежно-рятувальну частину

03.12.14 18:25 0 705
З метою популяризації професії рятувальника та інформування школярів міста Рівне про діяльність пожежно-рятувальної служби, в рамках проведення щорічної громадської акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» міськрайонним управлінням ГУ ДСНС в області спільно з керівниками навчальних закладів були організовані екскурсії школярів до 1-ої державної пожежно-рятувальної частини обласного центру.

Під час екскурсій дітей до місцевого пожежно-рятувального підрозділу, працівники ДСНС демонстрували пожежно-рятувальну техніку та озброєння, що знаходиться в частині, розповідали, в яких випадках, яка техніка та які засоби використовуються, надавали інформацію щодо характеристик та можливостей техніки та підрозділу, а також відповідали на запитання допитливих школярів, як от: «За який час караул готовий виїхати на місце пожежі?», «Яка ємність пожежної цистерни?», «На скільки вистачає запасу води в пожежному автомобілі?» та багато інших.

Також рятувальники розповіли школярам про основні тактико-технічні характеристики пожежного озброєння: кількість витрат води при роботі з пожежними рукавами та стволами різного діаметру, час роботи чергового караулу в засобах індивідуального захисту в задимлених приміщеннях, та надали багато іншої корисної та цікавої інформації.

Під час проведення екскурсії в пожежно-рятувальній частині №1 пролунало чимало захоплених вигуків. Найбільше дітей потішило практичне заняття із пожежогасіння, одягання бойового одягу рятувальника та тепловідбивного костюму.

По закінченні екскурсії всі бажаючі могли посидіти в кабіні пожежного автомобіля, приміряти одяг пожежника або сфотографуватись на фоні пожежної техніки. Екскурсія була повчальною, корисною та цікавою. Дітлахи залишилися задоволені.

Міськрайонне управління ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У львівських школах ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ