У Рівненській області радивилівські міліціонери завдяки небайдужим громадянам повернули викрадені заощадження пенсіонерці

У Рівненській області радивилівські міліціонери завдяки небайдужим громадянам повернули викрадені заощадження пенсіонерці

03.12.14 09:13 0 641
Завдяки пильності громадян та оперативності правоохоронців днями встановили автомобіль, а згодом і затримали осіб, які з будинку 77-річної пенсіонерки викрали дві тисячі гривень

Обміняти грошові кошти на ніби-то нові, «напитися води» або «переповити дитину», придбати пір'я, насіння чи горіхи та інше зазвичай є для шахраїв, що ходять вулицями міста та села, всього-на-всього приводом, аби потрапити у житло та як слід «прошмонати» шафу, сервант чи матрац, де старенькі переважно й ховають свої статки. Останнім здебільшого і в голову не прийде, що саме перед ними стоїть справжнісінька зловмисниця, яка безжально забере у неї всі заощадження. Таке трапилося із пенсіонеркою із села Перенятин, що на Радивилівщині. Візитери, а ними були особи ромської національності, під приводом купити горіхи й гарбузове насіння, обікрали стареньку. Остання обманом позбулася дві тисячі гривень.

- Спільними зусиллями оперативників та дільничних інспекторів міліції було встановлено автомобіль, на якому пересувались зловмисники, а також встановлено та розшукано всіх осіб кримінального квартету, причетних до крадіжки, - прокоментував начальник Радивилівського РВ УМВС Віталій Кеда. - Гроші повернули потерпілій. Ними виявились жителі Шепетівки Хмельницької області віком від 20 до 40 років.

За частиною 1 статті 185 (крадіжка) подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Максимальне покарання передбачає позбавлення волі до трьох років.

Однак, як свідчить практика, подібні справи не завжди закінчуються благополучно для потерпілих, як вданому випадку. Досвід показує: спіймати пройдисвітів на гарячому практично неможливо, адже не влаштуєш засідку у квартирі кожного пенсіонера. Часто зловмисники разом із спільниками пересуваються на автомобілі, роблять «набіг» на конкретний населений пункт і швидко залишають його.

Однак є кілька слушних порад, які допоможуть не потрапити на «гачок» шахраїв:

- будьте обережнішими та менш довірливими із незнайомцями;

- в жодному разі не впускайте їх до своїх осель, що б вони не казали та ким би не представлялися;

- намагайтеся одразу перевірити достовірність будь-якої «новини», що прийшла разом з незнайомцями, чи то в телефонному режимі, чи просто перепитайте у сусідів;

- намагайтеся запам'ятати їх імена, їхній зовнішній вигляд, яким автомобілем приїхали (марка, колір, державний номерний знак) тощо та негайно телефонуйте в міліцію! Чим оперативніше надійде повідомлення, тим більше шансів, що шахраїв затримають.

- не соромтеся просто телефонувати й повідомляти про підозрілих осіб, котрі обдзвонюють квартири. Можливо, вони прийшли саме по ваші гроші.

Будьте обережними, пильними та обачними! Телефонуйте цілодобово за номером «102», або ж до Радивилівського райвідділу міліції за номером 4-10-02.

Оксана Шуляк,

Радивилівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Буковинський ліквідатор ...

КОМЕНТАРІ