У Рівненській області особливий підхід до людей з особливими потребами

У Рівненській області особливий підхід до людей з особливими потребами

03.12.14 17:14 0 840
Напередодні Дня інвалідів у Рівненському міському центрі зайнятості відбувся ярмарок вакансій, покликаний сприяти оперативнішому працевлаштуванню людей з інвалідністю

У заході взяли участь 32 особи з інвалідністю, представники управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Рівненської міської ради, Рівненського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та 12 роботодавців: ПАТ «Рівнеазот», ТОВ «Дарчик-Захід», ТОВ «Вімап-Транс», ФОП Юсюк Наталія Вікторівна, ТОВ «Імпульс-Рівне», ТОВ «Рівнетранссервіс», ПП «Текіс Плюс», ПП «Моріон», Рівненський професійний ліцей, КЗ «Рівненській центр соціально-психологічної допомоги «РОР» та ін.

Відкриваючи захід, заступник директора центру Сергій Повальчук розповів про стан ринку праці Рівного та проблеми працевлаштування осіб з особливими потребами.

Представники роботодавців розповіли про свої підприємства та наявні вільні робочі місця для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Найбільшим попитом серед інвалідів користувалися запропоновані роботодавцями вакансії прибиральника службових приміщень, сторожа, вантажника, двірника тощо.

Під час проведення міні-ярмарку діяли консультаційні пункти, де громадяни з особливими потребами мали змогу отримати юридичні консультації, а також роз'яснення представників соціальних партнерів щодо отримання різноманітних виплат та допомоги, проходження навчання у реабілітаційних закладах та за кошти Фонду соціального захисту інвалідів.

За результатами співбесіди з безробітними інвалідами представник ТОВ «Дарчик-Захід» підібрав 3 вантажників, Рівненського професійного ліцею – слюсаря-ремонтника, КЗ «Рівненській центр соціально-психологічної допомоги РОР» - 4 кандидатури на посаду завідуючого господарством, ФОП Юсюк Наталія Вікторівна – прибиральницю, а начальник відділу кадрів ПАТ «Рівнеазот» підібрав 3 особи з інвалідністю у кадровий резерв.

Ярмарок вакансій продемонстрував, що захід був актуальним та корисним для осіб з інвалідністю, які шукають роботу, і для роботодавців, зацікавлених у швидкому підборі персоналу. Всі учасники ярмарку залишилися задоволені результатами, особливо громадяни з інвалідністю, які одночасно в одному приміщені мали змогу отримати консультації з працевлаштування, виплати різних видів допомоги, навчання та юридичних питань.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: В Івано-Франківську за ...

КОМЕНТАРІ