Директор Світового Банку відзначив високу готовність Тернополя до впровадження нових енергозберігаючих технологій

Директор Світового Банку відзначив високу готовність Тернополя до впровадження нових енергозберігаючих технологій

03.12.14 12:30 0 683
Світовий Банк спільно з Українським урядом розпочав проект з енергоефективності, у рамках якого відібрано три міста, які на думку фахівців Світового Банку, найбільш готові до впровадження нових технологій енергозбереження. Це Київ, Тернопіль та Кам’янець-Подільський.

Директор у справах Білорусі, Молдови та України регіону Європи та Центральної Азії Світового банку Чімяо Фан надіслав лист міському голові Тернополя Сергію Надалу, у якому підтвердив високу готовність міста до провадження сучасних технологій енергозбереження.

«Ми хотіли би скористатися цією можливістю, щоб подякувати Вам і Вашій команді за гостинність та допомогу, надану групі Світового банку під час місії започаткування проекту «Україна – трансформаційне підвищення енергетичної ефективності в містах», - ідеться у листі. - Ми сподіваємося на продовження співпраці з Тернопільською міською владою та іншими партнерами у сфері вирішення проблем з енергоефективності у місті».

Нагадаємо, у рамках цього Проекту фахівці Світового Банку протягом шести місяців будуть проводити у Тернополі енергоаудит, потім здійснять порівняння з використанням ресурсів у містах Європейського Союзу. Далі визначать ті об’єкти у Тернополі, які є найбільш енергозатратні, запропонують шляхи економії та можуть залучати потенційних інвесторів, які готові вкласти гроші у енергозбереження міста. Проведення енергоаудиту Тернополя реалізовується без витрачання бюджетних коштів, виключно за грантові кошти – адже така робота кращих іноземних фахівців-експертів коштує біля 300-400 тисяч доларів.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Херсонські активісти ...
Наступна новина: На Закарпатті на "гарячому" ...

КОМЕНТАРІ