Тернопільська важкоатлетка Марія Хлян стала чемпіонкою Європи

Тернопільська важкоатлетка Марія Хлян стала чемпіонкою Європи

03.12.14 16:38 0 693
На Кіпрі, у місті Лімассол, впродовж тижня тривав чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юніорів та молоді до 23 років. Збірна України показала себе на цьому турнірі надзвичайно вдало.

Про це повідомили в управлінні з питань фізичної культури і спорту Тернопільської обласної державної адміністрації.

Спортсменка з Тернопілля Марія Хлян, яка виступила у складі команди, у ваговій категорії до 69 кг серед молоді, стала переможницею. Наша землячка, показавши результат 98 кг у ривку, 119 кг у поштовху та 217 кг у сумі двоборства, стала беззаперечним лідером змагань і отримала три золоті медалі.

Марія Хлян - майстер спорту України міжнародного класу з важкої атлетики, вихованка Скалатської дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» Підволочиського району, студентка Тернопільського Національного економічного університету, представляє обласну ШВСМ, тренується під керівництвом Віктора Симіва та Вікторії Шаймарданової.(На фото Марія Хлян - друга зліва серед колег зі збірної, яких зустрічають після Чемпіонату Європи).

Додамо, що, як повідомляє Федерація важкої атлетики України, на цьогорічному Чемпіонаті Європи наша юніорcька жіноча збірна посіла перше командне місце. В континентальній першості взяли участь 66 спортсменок з 24 країн Європи. Україну представили 7 важкоатлеток, п'ять з яких завоювали медалі Чемпіонату. Так, Надія Єфімчук у ваговій категорії до 48 кг заробила «бронзу» в ривку - 69 кг (поштовх - 87 кг, сума двоборства - 156 кг); Вероніка Івасюк здобула «срібло» у категорії до 58 кг, а також «мале» «золото» у ривку - 85 кг і «малу» «бронзу» у поштовху - 102 кг (сума 187 кг); Олена Коханенко стала бронзовою призеркою у категорії до 63 кг, отримавши також «малу» «бронзу» в ривку - 89 кг (поштовх - 108 кг, сума двоборства - 197 кг); Валентина Кисіль у категорії до 75 кг виборола «бронзу» у ривку - 94 кг (поштовх - 105 кг, сума - 199 кг); Анастасія Лисенко була явним лідером у ваговій категорії понад 75 кг, ставши чемпіонкою турніру, в тому числі з «малим» «золотом» в ривку - 120 кг і в поштовху - 145 кг (сума двоборства - 265 кг).

Чоловіча збірна України з важкої атлетики також показала значні результати, посівши п'яте командне місце серед 33 країн учасниць. Ігор Конотоп в категорії до 85 кг і Володимир Гоза - до 94 кг стали бронзовими призерами Чемпіонату Європи, Микита Прошинський завоював «малу» бронзу в ривку.

Нагадаємо також, що на ліцензійному чемпіонаті світу 2014 в Казахстані жіноча збірна України з важкої атлетики увійшла до 10-ки найсильніших на 8-му місці і претендує на максимальну кількість ліцензій на майбутніх Олімпійських іграх 2016.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ